Nieuw in Antwerpen : Buchbar

Gepubliceerd op 19 september 2014 door Laure Vandendaele
Nieuw in Antwerpen : Buchbar

buchbarantwerpen
Voor een koffiepauze en een goed boek moet je in Antwerpen zijn. Daar opende actrice Kim Hertogs haar 'Buchbar', een conceptbookshop waar steengoede boeken én kwalitatieve koffie centraal staan.

Een bakje troost en een goed boek, vaak is er niet meer nodig om even heel gelukkig van te worden. Ook de Antwerpse actrice Kim Hertogs kent een grote liefde voor het onafscheidelijke duo. Daarom opende ze Buchbar, een conceptbookshop met een select, maar steengoed aanbod boeken, waar je ook rustig van een kopje koffie kan genieten.

De inspiratie voor haar nieuwe zaak haalde Hertogs uit Berlijn. “In die stad is alles mogelijk. Je vindt er de gekste concepten en combinaties, winkeltjes die je in Antwerpen niet vindt. Ze slagen er ook in om dat betaalbaar te houden, op maat van jonge en creatieve mensen.”

Kim Hertogs
Kim Hertogs

Verwacht bij Buchbar geen commerciële successen in de rekken te vinden. De boeken werden immers zorgvuldig op kwaliteit en niet op populariteit geselecteerd. Ook theaterboeken en poëzie gaan er tussen de kopjes koffie over de toonbank.

Tijdens de jaarlijkse Boekenbeurs zal in een Buchbar een parallel programma lopen. Een leuk alternatief voor wie van boeken maar niet van de drukte van de jaarlijkse beurs houdt.

Buchbar opent op 18 september en is dagelijks open van 9u tot 19.30u. In het weekend van 11u tot 20u. Gesloten op maandag. Scheldestraat 79, 2000 Antwerpen.

foto's: Frederik Vercruysse