5 manieren om ongemakkelijke stiltes tijdens een date te vermijden

Geüpdatet op 1 december 2014 door Britt Valkenborghs
5 manieren om ongemakkelijke stiltes tijdens een date te vermijden

stiltes

Ongemakkelijke stiltes tijdens een eerste date. Wie kent ze niet? De spanning tijdens een eerste date is te snijden. Zeker wanneer je je date nog niet echt kent zorgt dit dus voor heel wat kans op ongemakkelijke momenten. Hier zijn 5 tips om stiltes te vermijden: 

1. Hou de gevoelige onderwerpen voor later
Tijdens de eerste date je politieke voorkeur, of andere controversiële meningen aanhalen kan er snel voor zorgen dat je je gesprekspartner met de mond vol tanden zet. Vermijd extra spanning tijdens de eerste date en hou deze gevoelige onderwerpen dus liever voor een later moment wanneer jullie elkaar beter kennen. 

2. Beschamende verhalen
In tegenstelling tot gevoelige onderwerpen doen beschamende verhalen het wél erg goed tijdens eerste dates. Er kan in de eerste plaats eens goed mee gelachen worden, maar langs de andere kant kom je iets meer te weten over je date. Twee vliegen in één klap dus.

3. Kies voor een actieve date
Als je echt schrik hebt om in een ongemakkelijke stilte terecht te komen, kies voor een actieve date in plaats van het klassieke etentje. Kies voor iets waarbij je niet per se constant hoeft te babbelen met elkaar. Samen ergens gaan dansen, of een fietstocht maken door de stad verlicht de spanning een beetje en leidt hopelijk tot een boeiend gesprek later.

4. Reis je vaak?
Iedereen heeft wel een reisverhaal te vertellen. Ook al heb je nog niet erg veel reizen achter de rug, we hebben allemaal wel een droomreis waarover veel te vertellen valt. Leg hierbij niet de focus op dure hotels of chique diners, maar eerder op leuke ervaringen, nieuwe kennissen of zelfs lekkere gerechten die je er ooit at. Zo zorg je op zijn beurt weer voor enkele nieuwe gespreksonderwerpen.

5. Pak de stilte aan
Toch in een ongemakkelijke stilte belandt en geen manier eromheen? Pak de spanning rechtstreeks aan en vermeld even zelf dat het te vroeg is voor een stilte. Pak het ongemakkelijke moment aan met een beetje humor, en ga daarna gewoon verder met een volledig nieuw onderwerp. Zoals bijvoorbeeld enkele vreselijke date-ervaringen (hallo sappige verhalen), of bepaalde speciale verwezenlijkingen (want iedereen praat graag over zichzelf).