3 Vlaamse films voor een romantische filmavond

Geüpdatet op 1 december 2014 door Britt Valkenborghs
3 Vlaamse films voor een romantische filmavond

[caption id="attachment_48885" align="aligncenter" width="600"]romantische Wine Dierickx en Jeroen Perceval in Plan Bart[/caption]

Degelijke Vlaamse, romantische komedies. Ze zijn dun gezaaid, maar ze zijn er wel degelijk. Kies vanavond eens niet voor een typisch Amerikaanse romcom, maar wees een hopeloze romanticus bij het kijken naar enkele films van eigen bodem. Hier zijn onze suggesties: 

1. Plan Bart
De succesvolle reclamevrouw Sarah wil graag een kind met de man van haar leven, Alex. Wanneer blijkt dat hij niet hetzelfde toekomstperspectief heeft, moet ze haar leven helemaal omgooien. Vanaf 17 september kan je deze nieuwe Vlaamse film ontdekken in de bioscoop.

http://youtu.be/vV3JmfGcy8s

2. Smoorverliefd
Intussen al een echte klassieker geworden, én bovendien zo populair dat de film een eigen Nederlandse remake kreeg. Hilde Van Mieghem toont in deze film het liefdesleven van vier samenlevende vrouwen. Van kalverliefde tot spannende affaires, Smoorverliefd toont het allemaal.

3. Aanrijding in Moscou
Een romantische film die zo Belgisch is als maar zijn kan. De Gentse Matty, moeder van drie, botst op een parkeerplaats tegen de vrachtwagen van Johnny. Dit zorgt eerst voor een pittige ruzie, maar slaat al snel over in een spannend liefdesverhaal. Door het sappige dialect van Matty (Barbara Sarafian) verdient de film een extra plus.