5 mythes over vrouwen en seks weerlegd

Geüpdatet op 1 december 2014 door Britt Valkenborghs
5 mythes over vrouwen en seks weerlegd

mythesVrouwen hebben minder zin in seks, of worden sneller verliefd op hun onenightstand. Je kan niet geloven hoeveel foute mythes er nog steeds heersen. Welkom in 2014, beste stereotiepe mythes. Het is hoog tijd om 5 grote leugens te weerleggen. 

1. Vrouwen hebben minder zin in seks
Tja, laten we anders iedereen over dezelfde kam scheren moet de bedenker van deze mythe gedacht hebben. Er wordt algemeen aangenomen dat mannen een groter libido hebben dan vrouwen. Maar heel wat studies ontkennen dit. Wél opvallend is dat vrouwen met een groot libido sneller beledigd worden. Een grote reden waarom vrouwen niet dezelfde lusten nastreven dan mannen

2. Een orgasme maakt vrouwen verliefd
Hét grootste cliché? Mannen die in staat zijn om totaal betekenisloze seks te hebben, terwijl vrouwen meteen zouden denken aan trouwen en kinderen krijgen. Dit allemaal te wijten aan de hormonen (natuurlijk, de hormonen!). Gelukkig voor ons zijn er studies die bewijzen dat hoewel dat liefdeshormoon wordt vrijgegeven na een orgasme, er niets bewijst dat deze ook daadwerkelijk zorgen voor verliefde gevoelens. Wat een geruststelling.

3. Vrouwen worden minder snel opgewonden
Fout! Natuurlijk is er geen unanieme waarheid voor elke vrouw. Maar studies bewijzen dat vrouwen fysiek helemaal niet minder snel opgewonden worden. De reden waarom vele vrouwen heel wat meer voorbereidingstijd nodig hebben, ligt dus vaak ergens anders. Zelf ontdekken wat je lichaam leuk vindt is dan de beste oplossing.

4. Vrouwen hebben geen nood aan visuele prikkels
Ook fout. Vrouwen zouden zelfs méér opgewonden raken door visuele prikkels. Tijdens het kijken van visueel, erotisch materiaal zou de hersenactiviteit van vrouwen gelijkwaardig zijn aan die van mannen. Maar vrouwen praten er gewoon minder gemakkelijk over.

5. Vrouwen zijn ingesteld om monogaam te zijn
Een geruststellende gedachte voor vele mannen is dat vrouwen minder snel zullen vreemdgaan. Helaas is deze mythe slechts een sprookje, want een studie die dateert uit 2006 stelt immers dat vrouwen zelfs sneller verveelt raken in een monogame relatie.