Bewezen: kleine mannen zijn betere partners

Geüpdatet op 27 november 2014 door Britt Valkenborghs
Bewezen: kleine mannen zijn betere partnersTom Cruise in Eyes Wide Shut

[caption id="attachment_47991" align="aligncenter" width="600"]kleine Tom Cruise[/caption]

Goed nieuws voor kleine mannen (of vrouwen die kleine mannen daten). Een onderzoek uitgevoerd door de universiteit van Michigan en de NYU bewijst dat kleine mannen namelijk betere partners zijn op lange termijn. 

Fysieke aantrekkingskracht is een belangrijke sleutel tot elke start van een nieuwe relatie. Hoewel we er misschien niet echt dieper over nadenken, speelt bijvoorbeeld de grootte van de man hier een erg belangrijke rol. Vrouwen vallen traditioneel op grotere mannen. Maar uit dit onderzoek blijkt onder andere dat kleine mannen een betere keuze zijn om een langetermijnrelatie mee op te bouwen. Kleine mannen stappen niet zo snel in het huwelijksbootje als hun grotere seksegenoten, maar eens getrouwd zullen ze niet zo snel scheiden. Bovendien zouden ze ook meer bijdragen tot het huishouden.

Ook een interessante ontdekking in dit onderzoek is dat kleine mannen hun lagere fysieke status aanvullen met een doorgaans groter inkomen. Terwijl grote mannen hun fysieke status gebruiken om vrouwelijke veelverdieners aan te trekken. Uiteraard zijn al deze stellingen een oversimplificatie, maar ze zouden volgens de onderzoekers wél een belangrijke langetermijntrend aanduiden. Namelijk dat de fysieke status van de man nog steeds een erg belangrijke rol speelt in de traditionele genderrollen.