10 dingen die vrouwen vervelend vinden bij mannen

Gepubliceerd op 14 augustus 2014 door ELLE België
10 dingen die vrouwen vervelend vinden bij mannen

geïrriteerde vrouw

Ok vrouwen, even onder ons: we kunnen niet zonder maar mét is het ook soms lastig. Toch? Tien dingen waar we ons als vrouw wel eens aan kunnen ergeren. Mannen, leerrijk voor jullie!

1. Dominantie
Soms wordt het geapprecieerd wanneer een man de leiding neemt. Maar dat wil niet zeggen dat we willen dat ze alle beslissingen nemen. Compromissen is het codewoord.

2. Twijfelaars
Haast tegenstrijdig met de vorige ergernis maar een twijfelende man is ook erg frustrerend. Hij moet een beslissing maken, juiste keuzes bestaan niet. De mentaliteit ‘ik laat de keuze over aan jou’ vinden we vreselijk.

3. Machogedrag
Een flinke dosis mannelijkheid vinden we aantrekkelijk, maar té is nog steeds té. Bescheidenheid wordt meer gewaardeerd… zelfverzekerd maar niet zelfingenomen.

4. Afhankelijkheid
Een man die zijn mama moet bellen om te vragen wat hij allemaal moet inpakken wanneer jullie op reis vertrekken, daar zitten we niet op te wachten.

5. Geen interesse tonen in een super interessant verhaal
Als we zonet iets fantastisch hebben meegemaakt, willen we dat graag delen met onze wederhelft. Een ongeïnteresseerde reactie als ‘hmm’ maakt ons dan ook erg boos.

6. Geen mening hebben
Een discussie laten we niet graag aan ons voorbijgaan. Het is dan ook ontzettend vervelend wanneer mannen geen standpunt innemen. Hij denkt toch sowieso ‘iets’?

7. Altijd ‘oplossingen’ aandragen voor problemen
Hét vervelende karaktertrekje van veel mannen. Wanneer ons hoofd overvol zit dan willen we graag eens ventileren. Praten alleen is vaak al voldoende. Een man die dan zegt ‘Heb je dit of dat al geprobeerd?’ vinden we dan ook verschrikkelijk.

8. Gamen
Je hebt net je mooiste jurk uit de kast gehaald dus je hoopt op een complimentje. In plaats daarvan heeft je vriend alleen maar aandacht voor dat nieuwe computerspelletje. Daar gaat je romantische avond.

9. Te lang de badkamer opeisen
De vrouw is de koningin van de badkamer, punt andere lijn.

10. Rondslingerend ondergoed
Vuil ondergoed hoort thuis in een wasmand. Dat lijkt eenvoudig, toch?

(stagiaire Julie Bollen)