De 10 beste zomerromances in films

Gepubliceerd op 11 augustus 2014 door Britt Valkenborghs
De 10 beste zomerromances in films

[caption id="attachment_45402" align="aligncenter" width="600"]zomerromances Dirty Dancing[/caption]

De tropische zon komt niet alleen onze looks ten goede (hallooo zomervelletje), maar ook de romantiek lijkt in deze warme maanden beter te zijn. Geef toe, zelfs de minst romantische personen onder jullie hebben waarschijnlijk enkele passionele zomerromances om melancholisch aan terug te denken.

Er zijn talrijke zomerromances. Een vroegere zomerkamp crush, een heftige vakantieliefde of misschien zelfs een verboden liefde? De meeste zomerliefdes zijn een goede bron van inspiratie voor romantische films. En omdat de temperaturen in ons land niet meezitten deze week, zetten we de beste 10 verfilmde zomerromances even op een rijtje.

10. Adventureland (2009)

Een net afgestudeerde tiener (Jesse Eisenberg) wordt in de zomer van 1987 verliefd op zijn zomerjob-collega (Kristen Stewart). Inclusief briljante 80's soundtrack.

9. My Girl (1991)

Want de jonge Macaulay Culkin kon in de jaren '90 ook nog wat anders dan dieven pesten in Home Alone.

8. Something's Gotta Give (2003)

Elk excuus is goed om een Diane Keaton film te kijken.

7. 500 Days of Summer (2009)

Oke, het is geen film over een zomerromance in de letterlijke betekenis. Maar het personage Summer, vertolkt door Zooey Deschanel, speelt wél een belangrijke rol in de film. Verwacht je niet aan een typische romcom, want dat is 500 Days of Summer helemaal niet. Misschien is de film daarom wel één van de mooiste films gemaakt over gevonden en verloren liefde.

6. Dirty Dancing (1987)

De klassiekers onder de zomerromances heeft geen extra uitleg nodig, toch?

http://youtu.be/eIcmQNy9FsM

1/

5. My Best Friend's Wedding (1997)

Elke zwoele zomer verdient een Julia Roberts film.

http://youtu.be/qF8Kly68x_U

4. My Summer Love (2005)

Het verhaal kort samenvatten zou de film oneer aandoen. Kijken is dus de boodschap!

3. The Notebook (2004)

De meest cliché film uit het rijtje. Maar een lijstje over zomerromances is niet volledig zonder minstens 1 cliché film, am I right?

2.  Elizabethtown (2005) 

Kirsten Dunst en Orlando Bloom spelen de hoofdrollen in deze verre van typische liefdesfilm.

 1. The Graduate (1967)

Omdat klassieke boy meets girl romcoms zo 2009 zijn, presenteren we hier nummertje 1 op onze lijst: The Graduate. Een jonge Dustin Hoffman speelt hierin een afgestudeerde jongeman die een spannende affaire beleeft met een getrouwde vrouw, alvorens de echte liefde te vinden bij haar dochter.