CC Cream: prijzig vs. budget

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
CC Cream: prijzig vs. budget

CCCream

Onder het motto: 'beauty voor ieders budget', testte ELLE.be twee CC Creams uit. Voor de ene tel je bij de parfumerie een aardige duit neer, de andere vind je aan een zachter prijsje bij de drogisterij. Prijzig versus budgetvriendelijke: wij deden de test.

CC CREAM CORRECTION COMPLÈTE (3/4)

€€€
WAT: CC CREAM van Chanel
KLEUR: 32 beige rosé
PRIJS: 60,00€
GETEST:
Chanel sloeg de hele BB Cream hype over en concentreerde zich in tussentijd op het ontwikkelen van hun allereerste colour correcting (CC) cream die sinds 15 augustus  ook in België verkrijgbaar is. De CC Cream combineert huidverzorging en zonnebescherming met make-up, wat van dit Chanel product een heerlijke multitasker maakt.
Hoewel ik foundation of BB cream het liefst met een borstel aanbreng, volg ik het advies van Chanel en ga ik met mijn vingers aan de slag. De lichaamstemperatuur verwarmt de crème en laat zich op die manier makkelijker op de huid smeren. Wanneer ik de tube open en een kleine hoeveelheid CC cream op de vingertoppen verdeel, valt meteen die typische Chanel geur op. Je moet er voor zijn. Hoewel ik een geurloos product boven een sterk geparfumeerd smeersel verkies, vind ik de geur van Chanelproducten niet heel erg storend.
Meteen nadat ik begin te smeren, wordt duidelijk dat ‘less more is’. Zelfs een zuinige portie bleek te veel en de crème maakt van mijn gezicht een levenloos vlak.
Tijdens een tweede poging ga ik veel secuurder te werk en wrijf er ik een dun laagje CC cream uit over de huid. Eventuele roodheid (naast de neusvleugels en links en rechts van de ogen) neutraliseer ik door ook nu weer met de vingers een tweede dun laagje aan te brengen.
Zelf vind ik het resultaat er nogal bleek uitzien maar over de dekking en finish ben ik bijzonder tevreden. De huid oog egaal, natuurlijk en ik hou van de gezonde glow die de CC cream achterlaat. Een collega met een iets blekere huid dan de mijne is helemaal overtuigd en is vooral dol op het feit dat ze na het aanbrengen van de CC cream geen extra poeder meer hoeft te gebruiken.
Eens je weet hoe je dit product het best gebruikt, is de CC cream van Chanel een aangenaam en allround product voor elke dag.
PLUS:  -  minerale zonnebescherming SPF 30
- hyaluronzuur voor langdurige hydratatie
- weinig product nodig
- blijft de hele dag zitten

MIN: - de prijs
- sterk geparfumeerd
- de dikke textuur

VERDICT: 8,5/10

CCcreamgosh


WAT: CC Cream (illuminating foundation) van Gosh
KLEUR: 03 Sand
PRIJS: 12,99 €
GETEST:
Ook drogisterijmerk Gosh pakt hun de najaarscollectie uit met CC creams in vier verschillende tinten. De illuminating foundation belooft de huid te hydrateren en te egaliseren en biedt bovendien bescherming tegen de zon. (maar bevat slechts een SPF10)
Deze keer breng ik de CC Cream met een borstel aan. Het zeer vloeibare product laat zich vrij snel in de huid ‘buffen’ maar blijft vrij transparant waardoor ik toch een tweede laag moet aanbrengen om oneffenheden weg te werken. Nadat ik ook de rest van mijn make-up heb aangebracht, ziet mijn huid er egaal en glowy uit. Een paar uur later check ik mijn spiegelbeeld en moet ik tot mijn grote spijt constateren dat mijn teint er vlekkerig uitziet en het product op sommige plaatsen verdwenen lijkt.
Voor een avondje uit geeft dit product te weinig dekking, voor overdag is het natuurlijke effect dan weer wel een voordeel. Geen topper maar ook geen rotzooi.

PLUS: - de prijs
- natuurlijke kleur
-  de glow

NADEEL:  - blijft niet lang zitten
- slechts SPF 10

VERDICT: 6/10