Getest: 3 lichte en verzorgende foundations voor een natuurlijke teint

Geüpdatet op 22 november 2022 door Lore Ginneberge
Getest: 3 lichte en verzorgende foundations voor een natuurlijke teint Imaxtree

'Jouw huid maar beter', het is een belofte die heel wat foundations maken. ELLE test 3 van de populairste tinted moisturizers en CC crèmes met een natuurlijke, lichte dekking.

1. Instant Anti-Age Perfector 4-in-1 Matte van Maybelline

KLEUR: Nr. 00 Fair/light

PRIJS: €18,99

Instant Anti-Age Perfector 4-in-1 Maybelline natuurlijke lichte foundation
Instant Anti-Age Perfector 4-in-1 Matte van Maybelline, €18,99

Shop hier

GETEST: Wanneer beautyproducten teveel beloven word ik automatisch argwanend. Deze multifunctionele foundation geeft de huid de voordelen van vier producten in een: een primer, concealer, BB cream en matterend poeder. Bij het openen merk ik hoe klein de verpakking is, handig om mee te nemen maar niet om lang te gebruiken. De formule is mousse-achtig als een primer en heeft een matte finish zonder uit te drogen. Ik moet verschillende laagjes aanbrengen om een goeie dekking te krijgen, maar hou van het natuurlijke resultaat.

PLUS:

- je kan de dekking opbouwen naar wens
- poeder en primer worden overbodig
- voelt en ziet eruit als je huid maar beter

MIN:

-  de tube gaat niet lang mee
- de dekking is laag

Meer reviews: de 5 populairste TikTok beautyproducten getest

2. Your Skin But Better CC+ cream van IT Cosmetics

KLEUR: Fair

PRIJS: €41,90

it cosmetics cc cream getest review lichte foundation
CC+ Cream, It Cosmetics, €41,90

Shop hier

GETEST: De CC+ Cream van IT Cosmetics is niet goedkoop maar, vertrouwend op de lovende TikTok-reviews, elke cent waard. De '+' in 'CC+' staat er niet voor niets, want bij de eerste applicatie merk ik meteen hoe dekkend de formule is. De vloeibare crème zit in een handige pompflacon, glijdt over het gelaat en blendt goed in met dagcrème en concealer. Met een enkel pompje heb ik genoeg voor een ultranatuurlijke look, terwijl twee pompjes een volledig opgemaakt resultaat geven. De kleur lijkt eerst te donker,  maar past zich mooi aan aan mijn lichte teint. Resultaat? Een effen huidoppervlak en een onweerstaanbare, egale gloed. Wie net als ik een gemengd of vet huidtype heeft, passeert nadien best met een dun laagje settingpoeder op de T-zone voor een extra langhoudend effect.

PLUS:

- ultradekkend en voedend tegelijk
- natuurlijk resultaat
-  SPF 50 bescherming

MIN:

- prijzig
- geen uitgebreid kleurassortiment voor donkere huid

3. Pure Radiant Tinted Moisturiser SPF30 getinte dagcrème van Nars

KLEUR: Gotland

PRIJS: €42

lichte foundation natuurlijke huid
Pure Radiant Tinted Moisturizer, Nars, €42

Shop hier

GETEST:  De Tinted Moisturizer van NARS heeft zijn eigen fanbasis, en terecht. De voordelen van een voedende dagcrème en foundation met lichte dekking blijken een gouden combinatie voor iedereen die houdt van een tweede huid-effect. Ik merk meteen de voedende eigenschappen van de (zeer lopende) lotion, mijn huid houdt er dan ook een gezonde glow op na. De dekking is zoals verwacht miniem, dus ik werk af met een wolkje egaliserend poeder op mijn voorhoofd en kin. Ik merk dat ik vaak naar deze NARS grijp op drukke dagen, omdat het een tintje, hydratatie en zonnebescherming in één biedt. Wil ik mijn make-up tot 's avonds laat doordragen, dan is een touch-up noodzakelijk.

PLUS:

- uitgebreid kleurengamma
- hydraterende formule
-  SPF 50 bescherming

MIN:

- prijzig
- blijft niet de hele dag zitten

LEES OOK: De beste foundations voor een droge huid