De beste foundations voor een droge huid

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
De beste foundations voor een droge huid

Een foundation is - letterlijk - de basis van je hele make-uplook. Een goed exemplaar hoort dus in iedere make-uptas, maar het bepalen van de juiste formule is geen eitje. Vooral niet voor vrouwen met een droge huid, want de verkeerde foundation zorgt al snel voor fijne lijntjes en droge plekken op je gezicht. Niet meteen de look die je wilt bereiken! Hoe kies je de juiste foundation voor een droge huid? Wij helpen je bij jouw zoektocht naar de perfecte fond de teint.

Droogt foundation je huid uit?

Vrouwen met een droge huid hebben vast al gemerkt dat dit huidprobleem verergert na het dragen van make-up. Zorgt foundation er dan voor dat je huid volledig uitdroogt? Volgens beauty experte Naomi van Planet Parfum kan een matte foundation een droge huid inderdaad nog droger doen aanvoelen in de loop van de dag. Dit omdat matte foundations vaak talgabsorberend werken, waardoor het talg in de huid geen voldoende bescherming meer kan bieden tegen natuurlijk vochtverlies. Door dit vochtverlies gaat de huid nog droger voelen en worden droge plekjes meer geaccentueerd. Hele droge huidjes blijven dus best weg van talgabsorberende foundations.

Kan je matte foundation gebruiken op een droge huid?

Volgens Naomi kan je perfect matterende foundation gebruiken op een droge huid. Het is hierbij wel belangrijk om te zorgen dat je huid zeer goed verzorgd is voor je de foundation gebruikt. Je gelaat moet vooral extra gehydrateerd worden alvorens er een laagje matterende make-up volgt.

Hoe breng je de foundation aan?

De voorbereiding

Ontzettend belangrijk voor een droge huid is het preppen van je gezicht vooraleer je aan de slag gaat met foundation. Dit gebeurt in verschillende stappen:

Het is belangrijk om je huid lichtjes te scrubben alvorens make-up aan te brengen. Je verwijdert zo alle dode huidcellen en zorgt voor een gelijkmatig en schoon huidoppervlak. Zie het als een effen canvas waarmee je aan de slag kan gaan.

Een tweede cruciale stap is natuurlijk het hydrateren van je gezicht. De juiste moisturizer kan wonderen doen voor je droge velletje, zeker wanneer er een laag make-up volgt. Wanneer je huid behoefte heeft aan extra verzorging, is een serum of tijdelijke booster geen slecht idee. Breng deze aan vóór je dagcrème op een gereinigd gezicht.

Een laatste niet te missen stap is een primer die je huid voorbereid, egaal maakt en uitdroging voorkomt. De juiste primer kan er bovendien voor zorgen dat fijne lijntjes al uitgevlakt worden nog voor je de foundation aanbrengt. Op die manier gaat je make-up zich niet in droogtelijntjes nestelen.

De foundation

Nu je huid helemaal klaargestoomd is, kan het echte werk beginnen. Dit is de beste techniek om foundation aan te brengen:

Breng je foundation aan op een droge huid. Laat alle verzorgingsproducten dus eerst voldoende inwerken. Voor een drogere huid raadt Naomi aan een vochtige make-up sponsje te gebruiken als applicator. Dit soort sponzen zwelt op wanneer ze vochtig zijn, waardoor ze zachter zijn voor je huid en niet teveel product opnemen. Breng het product op de spons aan met deppende bewegingen. Op die manier ga je droge plekjes niet extra accentueren. Voor de erg droge huid is een penseel minder geschikt, want dat maakt droge velletjes net los.

De beste foundations voor een droge huid

De focus in beautyland ligt de laatste tijd op verzorgende make-up. Foundations die je huid volledig uitdrogen of voor onzuiverheden zorgen behoren voorgoed tot het verleden. Maak kennis met de nieuwste fond de teints die je droge huid verzorgen en toch voldoende dekking geven:

Fenty Beauty’s Pro Filt’r Hydrating Foundation

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

Rihanna en haar Fenty Beauty voegden onlangs deze hydraterende foundation toe aan het intussen uitgebreide make-upgamma. Steringrediënten zijn druivenpitolie en hyaluronzuur, die samen het vocht vasthouden en uitdroging tegengaan. "Voor het eerst wordt een medium tot volledige dekking gecombineerd met een long lasting effect in een hydraterende foundation", legt het merk uit. Bonuspunt: zoals we van Fenty gewend zijn is de foundation beschikbaar in 50 tinten. Genoeg voor iedereen!

De Pro Filt'r Hydrating Foundation is verkrijgbaar op de Fenty Beauty-webshop

Giorgio Armani’s Power Fabric Longwear High Cover Foundation

Deze vloeibare foundation combineert een volledige dekking met een luchtige finish. De Power Fabric bevat hoge concentraties van oliën die voor een natuurlijke, langhoudende look zorgen. Dankzij de lichtgewicht formule gaat er geen product in fijne lijntjes zitten, maar blijft je huid egaal en gehydrateerd gedurende de dag.

Armani foundation long wear

Shop hier

Diors Diorskin Nude Air Serum

Om je huid nog beter te verzorgen, ontwikkelde Dior een foundation en serum in één flesje. Het resultaat is een voedende en ultralichte formule zonder talk op basis van oliën en mineralen. Met de druppelaar kan je het product makkelijk doseren, zodat je nooit meer teveel product gebruikt.

Diorskin Nude Air foundation

Shop hier

RMS Beauty Un’Cover Up

De multifunctionele minerale concealer van RMS doet ook dienst als een licht dekkende foundation. Doordat de formule geen talk en chemicaliën bevat, is er van uitdroging geen sprake. Met ingrediënten als cacaoboter en jojoba olie en dankzij de toevoeging van vitaminen werkt de Un' Cover Up voedend en verzorgend. Tegelijk wordt je huid beschermd tegen vrije radicalen. Ook aan te raden voor de gevoelige huid.

RMS concealer cover up

Shop hier

Givenchy Teint Couture Everwear

Givenchy biedt een foundation met satijnachtige finish die de hele dag blijft zitten. De Teint Couture belooft een gladdere, egale huid die bovendien bescherming biedt tegen UVA-stralen. Perfect voor op vakantie dus, zeker ook vanwege de waterproof-formule. De textuur voelt niet vet en geeft je een nude effect. De foundation is verkrijgbaar in 20 verschillende tinten.

Givenchy Everwear

Shop hier