Waarom je een booster moet toevoegen aan je huidverzorging

Geüpdatet op 26 juni 2019 door Lore Ginneberge
Waarom je een booster moet toevoegen aan je huidverzorging

Net nu je dacht dat je verzorgingsritueel niet nog langer kon worden, is daar een nieuw musthave wondermiddeltje. Maak kennis met de booster, en ontdek waarom ook jij er eentje kan gebruiken.

Wat is een booster?

Net zoals veel andere beautyproducten, denk aan essence en serum, heeft ook de booster Koreaanse roots. En wat Koreaanse vrouwen met hun perfecte huid gebruiken, willen wij ook.

Het product wordt meestal in een klein flesje met pompje of pipet verpakt, aangezien je maar een paar druppeltjes nodig hebt per applicatie. De booster zit namelijk bomvol sterke ingrediënten die ook nog eens de werking van andere huidverzorging verbetert.

Waarvoor dient dit beautyproduct?

De belangrijkste functie van een booster is het versterken van de opperhuidlaag. Dit buitenste laagje heeft een cruciale functie in het beschermen van je huid tegen dehydratie en infecties. Een sterke opperhuid zorgt voor een glanzend gezond velletje, en dus ook een jongere uistraling.

Maar wacht, daar had je toch al een serum voor? Het verschil tussen serum en een booster is dat een serum eerder algemene huidproblemen aanpakt, denk aan fijne lijntjes of een doffe teint. Een booster zorgt daarentegen voor de snelle verbetering van je huid: betere hydratatie, bescherming tegen schadelijke stoffen en daarnaast enkele specifieke oplossingen voor jouw huid.

De booster en serum zijn deel van de algemene trend in beautyland om een zo persoonlijk mogelijk verzorgingsritueel te creëren. Door het layeren van verschillende producten met een zeer specifieke werking kom je tot de ideale, op maat gemaakte behandeling.

Hoe gebruik je het?

Een booster is - what's in a name - een 'boost' voor je huid én voor de andere verzorgingsproducten. Omdat het een zeer geconcentreerde formule is, raden we je aan het product te gebruiken als een tijdelijke kuur. Wanneer je bijvoorbeeld nood hebt aan extra hydratatie, kan je je huid een extra boost geven gedurende één of enkele weken.

Voor Koreaanse vrouwen is de volgorde van hun skincareroutine heilig. Niet zo gek eigenlijk, want het ene product versterkt het andere. Je kan de booster aanbrengen op een gereinigd gezicht vóór je serum, enkele druppels volstaat. Beter nog is om enkele druppels van de skin booster te mengen met je gebruikelijke dagcrème, serum of zelfs met foundation. Om het je makkelijk te maken, bieden verschillende merken al kant-en-klare oplossingen met een verzorging + booster die bij gebruik worden gemengd in het flesje.

Welke booster past bij mij?

Om na te gaan of je een booster nodig hebt, volstaat het om je huid te bestuderen. Kijk naar de probleemzones en de onvolmaaktheden die je wilt aanpakken. Onthoud goed dat een booster vooral een tijdelijke opkikker is voor je huid, dus gebruik hem wanneer je gezicht extra aandacht nodig heeft.

Droge huid

Fijne lijntjes & rimpels

Doffe, vermoeide huid

 

Grove poriën en onvolmaaktheden