3 redenen waarom je beter niet aanpapt met je ex

Geüpdatet op 18 augustus 2013 door Christin Ho
3 redenen waarom je beter niet aanpapt met je ex

[caption id="attachment_4213" align="aligncenter" width="380"]daten ex1 Foto: Jumuia[/caption]

Een vrouw zal een heleboel kikkers moeten kussen voordat ze de perfecte prins op het witte paard vindt. Die kikkers uit het verleden willen we zo snel mogelijk vergeten. Waarom is het een slecht idee om aan te pappen met je ex?

1 Niet willen/kunnen openstaan voor nieuwe liefde
Jij hebt hem gedumpt voor een reden of vice versa. De fysieke aantrekkingskracht is er nog steeds, maar al dat emotioneel gezeur over ‘wij’ ga je na een tijdje niet meer aankunnen. Het restje van de verliefdheid zal afnemen, de zin in seks met elkaar ook. En hoe langer je nog zal afspreken met je ex, hoe langer je niet zal openstaan om nieuwe horizonten te verkennen en andere potentiële liefjes te leren kennen. Too bad, want misschien was je stiekem je prins op het witte paard al tegengekomen.

2 Seks is geen oplossing
Casual seks met iemand die je graag zag, bestaat niet. Denken dat een lekkere sekspartij alles zal oplossen is onzin. Als je op dieet bent, ga je toch ook niet elke dag een heerlijk stuk taart op de keukentafel zetten om jezelf te testen? Je zou niet aan de verleiding van al dat lekkers kunnen weerstaan. Met andere woorden: blijf uit de buurt van je ex.

3 Nog steeds té zot van hem
Je bent nog steeds intiem met een ex, maar jullie zijn eigenlijk geen koppel meer. Hij gaat terug aan het daten en jij wordt jaloers. Hij vertelt ronduit over zijn nieuwe veroveringen en je voelt je gekwetst. Je wilt dat hij nog steeds open is over zijn leven, maar toch kan je hart al die verhalen niet aan.

Bron: Your Tango