6 x redenen waarom je ex geen tweede kans moet krijgen

Geüpdatet op 6 november 2019 door Britt Valkenborghs
6 x redenen waarom je ex geen tweede kans moet krijgenJake Johnson en Zoeey Deschanel in New Girl

Zou je je ex een tweede kans geven ja of nee? Misschien ben je het verdriet en de pijn die je ex veroorzaakte al lang vergeten, maar meestal laat je best je ex in het verleden. Als je toch nog twijfelt, denk eens na over de volgende 7 redenen waarom je een ex geen tweede kans moet geven. 

1. Waarschijnlijk is hij/zij nog niets veranderd
Hoe graag je ook wil geloven van wel. Meestal zijn de dingen waaraan je je ergerde er nog steeds. Je ex kan wel zeggen dat dit niet zo is. Maar iets zeggen of iets doen, dat zijn twee verschillende dingen.

2. Jullie nemen heel wat bagage mee
Koppels die een volledig nieuwe start nemen. Ze bestaan, maar ze zijn héél zeldzaam. De stelling "vergeven maar niet vergeten" bestaat niet zomaar.

3. Jullie toekomstperspectief verschilt nog steeds
Een van de grootste redenen waarom koppels uit elkaar gaan, is omdat ze een ander toekomstperspectief hebben. Jullie relatiebreuk zal hier waarschijnlijk niets aan veranderd hebben.

4. Nieuwe liefdes
Afhankelijk van hoe lang jullie uit elkaar zijn geweest, is het best mogelijk dat er al nieuwe liefdes de revue gepasseerd zijn. Dit maakt een reünie met je ex alleen maar complexer.

5. De relatie is te snel te comfortabel
Sokken die overal op de vloer liggen, de afwas die niet gedaan is... Alle dingen waar je je vaak aan ergerde aan het einde van je relatie, duiken plots vanaf de start van jullie relatie terug op. De echte nieuwe relaties zijn ontzettend spannend in het begin, maar hoogstwaarschijnlijk is dit niet het geval als je beslist om je ex een tweede kans te geven.

6. De mening van je vrienden
Je vrienden steunen je door dik en dun. Het zijn zij die alle ergernissen over je ex hebben moeten aanhoren toen de relatie is misgelopen. We kunnen ons vergissen, maar wedden dat je vrienden niet zitten te wachten op een nieuwe lading gezeur? Bespreek altijd vooraf met je beste vrienden wat zij ervan denken. Zij kennen je tenslotte het best, en weten wat de beste keuze is voor jou.