7 vreemde zaken die je seksleven verbeteren

Geüpdatet op 23 juli 2014 door Britt Valkenborghs
7 vreemde zaken die je seksleven verbeteren

seksleven

Opslag krijgen, rode wijn drinken of zweten. Je kan het zo gek niet bedenken of al deze dingen zouden je seksleven kunnen verbeteren. Over de jaren heen verschenen er heel wat vreemde tips, wij zetten de 7 gekste even op een rijtje. 

1/

1. Lezen
Een boek lezen om je seksleven te verbeteren? Vreemd, maar er zit wel degelijk een logica achter. Er zijn onderzoeken die suggereren dat wanneer je regelmatig fantaseert, er proseksuele stoffen in je lichaam vrijkomen die je libido ten goede komen. Daarom kan bibliotherapie een goed idee zijn wanneer je zin in seks verdwijnt.

2/

2. Opslag krijgen
Meer geld verdienen betekent minder kopzorgen, en dus meer seks. Klinkt vanzelfsprekend, nee?

3/

3. Selder eten
Echt sexy klinkt het niet, maar selder eten zou kunnen zorgen voor een beter seksleven. De groente wordt beschouwd als een bom van gezonde voedingsstoffen. Dus deze vreemde tip zou best wel eens kunnen kloppen.

4/

4. Een spannende date plannen
Skip de gewoonlijke dinner and a movie, maar kies voor iets avontuurlijker. Na een activiteit vol adrenaline zouden mannen en vrouwen zich plots heel wat meer aangetrokken voelen tot hun partner. Wanneer je iets spannend doet gaat je hartslag omhoog en wordt je zenuwstelsel plots heel erg actief. Net als wanneer je je seksueel aangetrokken voelt tot iemand.

5/

5. Saaie tv shows kijken
Het resultaat van deze studie spreekt onze logica tegen, maar is toch de moeite waard om hier even aan te halen. Koppels met een televisie in de slaapkamer zouden dubbel zoveel seks hebben dan koppels zonder. In de eerste plaats helpen seksueel getinte programma's en films om hun seksleven te boosten. Daarnaast zouden saaie programma's ook helpen, omdat koppels dan seks hebben om wél met iets spannend bezig te zijn.

6/

6. Rode wijn drinken
Vrouwen die regelmatig rode wijn drinken zouden een actiever seksleven hebben dan de vrouwen die dat niet doen. Misschien omwille van de stoffen die in rode wijn zitten, of eerder dankzij de alcohol? In ieder geval, deze vreemde tip is het proberen waard.

7/

7. Stofzuigen
Nee, stofzuigen is verre van onze favoriete bezigheid. Maar wat als het zou kunnen bijdragen tot een beter seksleven? De Universiteit van California ontdekte namelijk dat mannen die netjes zijn en regelmatig helpen in het huishouden, er ook een beter seksleven op nahouden. En nee, deze tip hebben we écht niet zelf verzonnen.