Colbie Caillat protesteert tegen photoshop

Geüpdatet op 16 juli 2014 door ELLE België
Colbie Caillat protesteert tegen photoshop

colbie caillat

Geen oppervlakkig liefdeslied voor Colbie Caillat, maar een boodschap met pit. De singer-songwriter komt in haar nieuwe videoclip op tegen het onrealistisch schoonheidsideaal dat door de media bij vrouwen van alle leeftijden worden gepromoot.

In haar videoclip Try, de single uit haar nieuwe plaat Gypsy Heart, komt Colbie op tegen de druk die de media en de maatschappij legt op vrouwen om er op een bepaalde manier uit te zien. De photoshop en retouches die gebruikt worden bij praktisch elke fotoshoot en videoclip creëren een oneerlijk schoonheidsideaal dat onhoudbaar geworden is voor de meeste vrouwen.

De videoclip begint met een perfect opgemaakte Colbie, geen vlekje op haar gezicht te bespeuren. Daarna begint ze aan een heuse make-under. Ze verwijdert eigenhandig haar extensions en trekt de valse wimpers van haar oogleden. Ook de bewerkingen met photoshop verdwijnen. Wat overblijft is een trotse, glimlachende jonge vrouw met een fris gezicht.

colbie caillat
Zonder make-up op haar Instagram

In een interview met ELLE.com geeft ze toe dat het zenuwslopend was om haar onopgemaakte gezicht te tonen voor het felle licht van de camera, maar volledig de moeite waard. Ze vertelt hoe bevrijdend het voelt om je als vrouw te tonen zoals je werkelijk bent, met onvolmaaktheden. Iedereen heeft gebreken, en deze verbergen voor anderen is niet eerlijk ten opzichte van jezelf. Met deze videoclip herinnert ze vrouwen dat je even gelukkig bent - of zelfs gelukkiger - zonder. Iets waar ze zichzelf van tijd tot tijd ook aan moet herinneren. Ze houdt nog steeds van make-up, maar op de cover van haar nieuwe album en ook op haar Instagram account , verschijnt de zangeres steeds meer en meer met een onopgemaakt gezicht.

(Stagiaire Elisabeth Devue)