How to: korte bruidsjurken

Gepubliceerd op 9 juli 2014 door ELLE België
How to: korte bruidsjurken

 

collage weddingsdresses

Kort is het nieuwe lang. Niet alleen op de modeweken en rode lopers, maar ook voor de grote dag mag het allemaal iets minder formeel (en stouter). Minder stof en meer benen: de korte trouwjurken zijn in opmars! 

Niets mis met een lange trouwjurk, maar soms komen beroemdheden verrassend uit de hoek met onverwacht eenvoudige jurken.  Toegegeven, uit de bol gaan op de dansvloer is nu eenmaal eenvoudiger met wat extra beenruimte.

Te onconventioneel voor de schoonmoeder? Kies dan voor een combinatie: een lang exemplaar voor de officiële ceremonie en een korte jurk op de afterparty. Een ding is zeker: je benen tonen op je huwelijksdag is geen taboe meer. Hoe eindeloos elegant te verschijnen in een simpele jurk die eeuwig in ieders geheugen gebrand staat? Deze beroemdheden geven je alvast wat inspiratie.

1/

1. Anja Rubik

anja rubik

Pools topmodel Anja Rubik koos voor haar grote dag een op maat gemaakte witte jurk, ontworpen door haar vriend Peter Dundas, designer van het merk Emelio Pucci. De jurk was kort aan de voorkant met een lange sleep aan de rug en werd afgewerkt met een lichte sluier die mooi achter haar aan fladderde.

2/

2. Keira Knightley

keire knightley

De Britse huwde Klaxons muzikant James Righton in het warme zuiden van Frankrijk. Ze was gekleed in een lichtroze, tule, strapless Chanel jurk die ze combineerde met een wit Chanel tweed jasje. Ze droeg een bloemenkrans op haar losse haren.

3/

3. Natalie Portman

natalie portman

Voor haar grote dag liet de actrice haar halflange trouwjurk ontwerpen door haar goede vrienden Laura en Kate Mulleavy van Rodarte. Ze droeg bijpassende muiltjes en werkte de outfit af met een bloemenkrans.

4/

4. Cindy Crawford

cindy crawford

Cindy Crawford koos voor een eenvoudige John Galliano jurk voor haar blootsvoets strandhuwelijk met Rande Gerber.

5/

5. Lara Stone

lara stone

In 2005 gaven topmodel Lara Stone en David Walliams elkaar het ja-woord in Londen. Ze droeg een lange witte jurk van Givenchy voor de plechtige gelegenheid maar ruilde deze  voor het avondfeest in voor deze korte gouden glitterjurk.

6/

6. Eva Longoria

eva longoria

De Desperate Housewives ster droeg een roze Chanel mini-jurk met zilveren accessoires voor de eerste burgerlijke ceremonie in Parijs, die ze verruilde voor een couture jurk van Sanchez voor de religieuze ceremonie.

7/

7. Miranda Kerr

Welke jurk Miranda Kerr op haar geheimzinnige trouwpartij droeg, blijft onbekend. Dit exemplaar, gedragen op het MET gala, lijkt ons dan weer de ideale bruidsjurk voor wie haar beenpartij wil showen. Een goede dosis inspiratie!"

(Stagiaire Elisabeth Devue)