8 romcoms voor een romantische filmavond

Geüpdatet op 2 juli 2014 door Britt Valkenborghs
8 romcoms voor een romantische filmavond

date bij je thuisLaten we eerlijk zijn, een romantische film kijken we meestal samen met enkele vriendinnen. Toch zijn er heel wat romantische komedies die je ook als koppel kan kijken. Want een  romantische date in je eigen huis, dat moet ook kunnen.

In de zomermaanden wordt een romantische filmavond nog gezelliger buiten in je tuin. Heb je een witte muur en projector, of vind je het niet erg om op je laptop te kijken? Neem enkele fleecedekentjes, wat popcorn en wat huisgemaakte ice-tea mee naar buiten et voilà, de ideale date!

1/

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind 

Date

Misschien is deze sciencefiction/cultfilm niet het eerste dat in je opkomt wanneer je aan romantiek denkt. Toch is dit een prachtig verhaal over soulmates die uit elkaar groeien en elkaar moeten loslaten. De film toont de kracht van de echte liefde en zorgt ervoor dat jullie de hele avond aan het scherm gekluisterd zitten.

2/

2. Punch Drunk Love 

date

Punch-drunk love wordt gezien als een romantische komedie, maar is dat eigenlijk niet. Het is een romantisch verhaal, gebracht op de typische Paul Thomas Anderson manier. Een aanrader!

3/

3. When Harry met Sally

date

De klassieker der klassiekers die een plaatsje moet hebben op jullie to-watch lijst.

4/

4. Lars and the Real Girl 

date

Een tragikomedie over een geïsoleerde jongeman die een grote liefde beleeft met een online bestelde sekspop… waarom niet? Het verhaal heeft een donker kantje, maar het moeten niet altijd positieve liefdesverhalen zijn, toch?

5/

5. Forgetting Sarah Marshall
date

Een relatiebreuk die je helemaal naar Hawaii doet vluchten. Deze film haalt heel wat herkenbare kantjes van een pijnlijke breuk naar boven.

6/

6. Moonrise Kingdom
date

Opnieuw niet je typische romcom, maar wel een fantastische feel-good film met een sterke verhaallijn over twee kinderen die verliefd worden op elkaar. Alle elementen van de romcom zijn aanwezig, hetzij door Wes Anderson in een andere vorm en structuur gegoten. De film deed ons meteen denken aan onze eerste jeugdliefde… zo nostalgisch!

7/

7. Zack and Miri Make a Porno 

date

Echt hoogstaande cinema is het niet. Maar deze film laat je wel een avondje lachen zoals het een komedie betaamt. Wie wil met zo’n titel nu niet weten waar de film écht om draait?

8/

8. Crazy Stupid Love 

date

Steve Carrel die vrouwen wil versieren en Ryan Gosling die hem hierbij helpt. Het is een romcom uit het standpunt van een man, met heel wat awkward situaties die daaruit voortvloeien.