WK 2014: top 12 voetbal hunks

Geüpdatet op 28 januari 2016 door ELLE België
WK 2014: top 12 voetbal hunks

12 voetballers

Voetbalkoorts: het WK draait op volle toeren. Het scoren van een goal of het trappen van een penalty maakt ons niet wild. Geen paniek: het voetbal huist een paar van de knapste sportmannen ter wereld. Gespierde bovenbenen, gebronsde torso’s, betoverende ogen, zwoele lippen:  voor elk wat wils. Hier alvast onze twaalf favorieten om bij weg te dromen.

1/

1. Olivier Giroud

Switzerland v France: Group E - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 27

Team: Frankrijk en Arsenal

Hij staat bekend om zijn hoog macho-gehalte en is met zijn baby blauwe ogen de favoriet van de camera. Hij poseerde recent voor de cover van het Franse homo magazine Tetu.

Trad in 2011 in het huwelijksbootje. Verontschuldigde hij zich publiekelijk op Twitter nadat er geruchten oplaaiden over zijn betrekkingen met een Amerikaans model.

2/

2. Gerard Piqué

Spain v Netherlands: Group B - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 27

Team: Spanje en F.C. Barcelona

Hij veroverde met zijn lieflijke glimlach de Colombiaanse popzangeres Shakira. Het koppel ontmoette elkaar tijdens de opnames van haar muziekvideo "Waka Waka", het officiële WK-hymne van 2010. Het koppel huwde in 2012 en verwelkomden afgelopen jaar hun eerste zoontje Milan.

3/

3. Neymar Júnior

Cameroon v Brazil: Group A - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 22

Team: Brazilië en F.C. Barcelona.

Hij is de belofte van de nieuwe generatie en voetbalkenners durven de vergelijking aan met Braziliaanse legende Pelé. Ondanks zijn jonge leeftijd behoort hij tot de best betaalde voetballers ter wereld.

Na een stormachtige relatie met tieneridool Selena Gomez is hij momenteel single, hoewel de stadiums vollopen met vrouwelijke bewonderaars, verlangend naar de geblondeerde superheld. Hij sierde samen met supermodel Gisele Bündchen de cover van de Braziliaanse Vogue.

4/

4. Luis Suárez

Italy v Uruguay: Group D - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 27

Team: Uruguay en Liverpool F.C.

De aanvaller is een notoir heethoofd en durft wel eens in de armen en schouders van zijn tegenstanders te bijten. Hij kreeg de rode kaart op het wereldkampioenschap van 2010 nadat hij een goal van Ghana blokkeerde met zijn handen (iets wat alleen de keeper mag doen!)

Ondanks zijn temperament op het veld, is hij gelukkig getrouwd met zijn jeugdliefde Sofia Balbi.

5/

5. Lionel Messi

Argentina v Iran: Group F - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 26

Team: Argentinië en F.C. Barcelona

Is de redder van het Argentijnse voetbal en wordt in één adem genoemd met voetbalgrootheid Maradona. Hij won als enige 4 keer op rij de prestigieuze FIFA Ballon d'Or trofee.

Messi en zijn huidige vriendin Antonella Roccuzzo kennen elkaar al sinds hun jeugd, maar maakten hun relatie pas in 2008 officieel bekend.

6/

6. Glen Johnson

Uruguay v England: Group D - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 29

Team: Engeland en Liverpool

De Engelse verdediger is zeer geliefd in zijn thuisland, waar voetbal de nationale religie is. Zijn vrouw, Laura Johnson, is een rasechte Britse WAG en trotse moeder van hun drie kinderen.

7/

7. Cristiano Ronaldo

Germany v Portugal: Group G - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 29

Team: Portugal en Real Madrid

Is befaamd om zijn ijdele en arrogante houding. Voor en na de pauze van een match betrap je hem vaak op een ander kapsel. Met een salaris van 23 miljoen euro (!) per jaar kan je hem dit moeilijk kwalijk nemen.

Na een rommelig relatiepatroon van topmodellen en actrices waaronder Kim Kardashian is nu supermodel Irina Shayk aan de beurt, met wie hij compleet naakt op de cover van de Spaanse Vogue stond.

8/

8. Kyle Beckerman

Ghana v USA: Group G - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 32

Team: Verenigde Staten en Real Salt Lake

De beschilderde middenvelder trekt de aandacht met zijn door Bob Marley geïnspireerde dreadlocks. Hij stapte in januari in het huwelijksbootje met Kate Pappas, met wie hij sinds jaar en dag een relatie heeft.

9/

9. Claudio Marchisio

England v Italy: Group D - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 28

Team: Italië en Juventus

Kreeg van de Italiaanse pers de bijnaam "Il Principino" en wordt vereerd door menig Italiaanse schoonheden. Geen wonder,  zijn verhullende ondergoed advertentie voor Dolce & Gabbana laat bitter weinig aan de verbeelding over.

Hij is sinds 2008 gelukkig getrouwd met Roberta Sinopoli.

10/

 10. Yaya Touré

Greece v Cote D'Ivoire: Group C - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 31

Team: Ivoorkust en Manchester City

Is berucht vanwege zijn veelzijdigheid op het veld, hij wisselt tussen de posities middenvelder en verdediger.

Zijn wederhelft Gineba Touré is een atypische WAG die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat.

11/

11. Lukas Podolski

Germany Training & Press Conference - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 29

Team: Duitsland en Arsenal F.C.

In de wedstrijd tegen Ecuador scoorde hij in amper 9 seconden en ging zo de geschiedenis in als één van de snelst scorende voetbalspelers ter wereld.

Huwde in 2011 met  zijn vriendin Monika Puchalski

12/

12. Keisuke Honda

Japan v Colombia: Group C - 2014 FIFA World Cup Brazil

Leeftijd: 27

Team: Japan en A.C. Milan

Staat bekend om zijn uitzonderlijk voetbaltalent en agressieve speelstijl. Valt in de smaak bij de Japanse vrouwen vanwege zijn geblondeerde piekjes.

Is sinds 4 jaar getrouwd met kleuterleidster Misako Honda.

(Stagiaire Elisabeth Devue)