Weg met schilfertjes: oorzaken en oplossingen!

Geüpdatet op 6 mei 2024 door ELLE Partner
Weg met schilfertjes: oorzaken en oplossingen!

Hoofdroos komt voor bij alle haartypes, in verschillende vormen. Droge roos kennen we het beste: de 'sneeuwvlokjes' die op onze schouders vallen en er allesbehalve aantrekkelijk uitzien. Vette roos valt minder op, maar veroorzaakt jeuk en irritatie. Hoe kom je er voor eens en voor altijd vanaf?

Niets ernstigs of besmettelijks

Hoofdroos is onschadelijk, maar mooi is anders. Het geeft een nogal onverzorgde indruk, wat bijzonder gênant is in de omgang met anderen, zeker in onze samenleving, waarin het uiterlijk toch zo belangrijk is. Elke twee weken vernieuwen de cellen van onze hoofdhuid zich op natuurlijke wijze. De oude cellen worden in de vorm van kleine, onzichtbare schilfertjes verwijderd. In het geval van hoofdroos wordt die celvernieuwing echter versneld. Dat hebben we te danken aan de Malassezia. Dat is een schimmel die van nature aanwezig is op de hoofdhuid, maar in bepaalde omstandigheden abnormaal snel uitbreidt. De cellen hebben dan niet genoeg tijd om zich van elkaar los te maken en zich afzonderlijk van de hoofdhuid af te scheiden. In plaats daarvan, blijven ze in velletjes aan elkaar vastzitten. En die velletjes noemen we dus hoofdroos. Als de roos talrijk en vettig is en intens jeukt, wordt dit ernstige roos of seborroïsch eczeem van de hoofdhuid genoemd.

De antiroosroutine

Van eenvoudige schilfertjes over ernstige hoofdroos tot seborroïsch eczeem: tegenwoordig bestaan er gelukkig aangepaste en doeltreffende shampoos. Zorg er wel voor dat je ze regelmatig gebruikt en ze zo lang laat inwerken als op de verpakking staat aangegeven. Op dit moment kan roos echter nog niet definitief worden genezen. Hierdoor kunnen we geregeld een nieuwe opflakkering van schilfertjes krijgen. Daarom gebruiken we de behandelingsshampoos niet alleen tijdens de acute fase, maar ook daarna, tijdens de onderhoudsfase. Zo blijft het effect op lange termijn merkbaar en kunnen we een terugval voorkomen. Dit betekent dus dat we ook tijdens die onderhoudsfase de juiste shampoo in onze verzorgingsroutine moeten opnemen.

KELUAL DS shampoo van de Laboratoria Ducray is ideaal voor de hoofdhuid die gevoelig is voor seborroïsch eczeem of terugkerende roos met hevige jeuk. Deze reinigende behandeling bevat een combinatie van gepatenteerde werkzame stoffen die onderling samenwerken (Ciclopirox olamine+ Piroctone Olamine). Daarvan is aangetoond dat ze een snelle en langdurig zuiverende werking hebben. De resultaten zijn indrukwekkend: 80% minder jeuk, 89% minder schilfertjes (korstjes die loslaten van de hoofdhuid) en 74% meer levenskwaliteit.

KELUAL DS Shampooing

KELUAL DS shampoo

  • BESTRIJDT de intense jeuk die gepaard gaat met ernstige hoofdroos
  • Langdurige VERWIJDERING van roos die zich op de hoofdhuid vastzet (bij regelmatig gebruik)
  • VORMT een luchtige schuimtextuur die de haarkleuring respecteert
  • GEBRUIKSAANWIJZING: Met een intensieve fase (drie keer per week, twee weken lang) gevolgd door wekelijks onderhoud, biedt de shampoo blijvende verlichting en voorkomt hij heropflakkeringen.

ELUTION Milde Evenwichtherstellende Shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik, als alternatief voor of ter afwisseling van een behandeling met Kelual DS.

ELUTION Shampooing doux de Ducray

Heb je last van vlekken, hoofdroos, roodheid of jeuk op je hoofdhuid, gezicht of lichaam? Ducray stelt een onlinediagnose op en helpt je zo om je symptomen beter te interpreteren en de huidverzorgingsroutine te ontdekken die het beste bij jouw situatie past.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Ducray.

Lees ook :
8 restaurants en bars in Cannes voor een zonovergoten luxetrip
L'Hostellerie de Levernois: een 5-sterrenjuweel in Bourgondië
Wedstrijd – Win voor moederdag een prachtige gouden armband met saffieren