Dit is het perfecte soort reinigingsproduct voor ieder huidtype

Geüpdatet op 18 juni 2024 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge
Dit is het perfecte soort reinigingsproduct voor ieder huidtype Adobe Stock

Het reinigen van je huid is een cruciale stap in elke skincare-routine. Vaak onderschat, maar onmisbaar voor een gezonde, stralende huid. Afhankelijk van je huidtype kunnen je behoeften verschillen, en is het belangrijk om je routine daarop af te stemmen. Hier is een uitgebreide gids om je te helpen de juiste producten te kiezen en de beste reinigingstips toe te passen, afgestemd op jouw huidtype.

Waarom reiniging en make-up verwijderen zo belangrijk is

Laten we eerst even stilstaan bij waarom het zo belangrijk is om je make-up te verwijderen en je huid te reinigen. Gedurende de dag hoopt je huid allerlei onzuiverheden op: talg, restjes make-up, zweet en vervuiling. Als deze niet goed worden verwijderd, kunnen je poriën verstoppen, wat kan leiden tot puistjes en een doffe teint.

Make-up verwijderen zorgt ervoor dat oppervlakkige onzuiverheden verdwijnen, terwijl reiniging je huid diepgaand schoonmaakt. Samen bereiden deze stappen je huid perfect voor op de volgende verzorgingsproducten, waardoor ze beter hun werk kunnen doen.

Droge huid: hydratatie is key

Een droge huid vraagt om milde, hydraterende producten die de huid niet verder uitdrogen. Ga voor reinigingsoliën of reinigingsmelk die de natuurlijke beschermlaag van je huid respecteren. Hier zijn een paar tips voor de droge huid:

Shop hier

 • Kies producten rijk aan hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur of plantaardige oliën (zoals argan of jojoba).
 • Vermijd agressieve, schuimende reinigers die de natuurlijke oliën van je huid kunnen verwijderen.
 • Sluit af met een bloemenwater (zoals rozenwater) om te verzachten en hydrateren na het reinigen.

Vette huid: balans vinden in talgproductie

Een vette huid heeft baat bij producten die helpen de talgproductie te reguleren zonder de huid uit te drogen. Hier zijn een paar handige tips:

Shop hier

 • Gebruik schuimende reinigers of gels met ingrediënten zoals salicylzuur of zink om overtollig talg onder controle te houden.
 • Vermijd te vette producten die je poriën kunnen verstoppen.
 • Voeg een verfrissende tonic toe met ingrediënten zoals toverhazelaar of groene thee om je poriën te verkleinen en je huid te balanceren.

Gecombineerde huid: balans is het toverwoord

Een gecombineerde huid heeft zowel droge als vette zones, meestal met een vette T-zone (voorhoofd, neus en kin). Het is belangrijk om producten te gebruiken die deze verschillende gebieden in balans houden:

Shop hier

 • Kies zachte maar effectieve reinigers, zoals lichte schuimende reinigers.
 • Gebruik specifieke producten voor de T-zone om talg onder controle te houden, en hydrateer de droge gebieden met geschikte producten.
 • Gebruik een balancerende tonic om de textuur van je huid in balans te brengen.

Gevoelige huid: zachte aanpak

Een gevoelige huid reageert snel op externe factoren en verkeerde producten. Hier zijn een paar tips om je gevoelige huid zachtjes te reinigen:

Shop hier

 • Kies hypoallergene, parfumvrije reinigers om irritaties te voorkomen.
 • Gebruik micellair water dat zacht reinigt zonder agressief naspoelen.
 • Vermijd ruwe scrubs  en ga voor enzymatische exfolianten die milder zijn.

Shop hier

De reinigingsproducten van Filorga

Filorga is een topmerk in anti-aging en huidverzorging. Hier is waarom we er zo dol op zijn:

 • Innovatie en effectiviteit: Filorga gebruikt geavanceerde technologieën en krachtige ingrediënten voor zichtbare resultaten. De NCEF-lijn bijvoorbeeld staat bekend om zijn polyrevitaliserende complex dat je huid diep regenereert
 • Medische expertise: Filorga heeft zijn wortels in de esthetische geneeskunde en heeft deze kennis vertaald naar hoogwaardige cosmetische producten die klinische resultaten combineren met gebruiksplezier.
 • Oplossingen voor elk huidtype: Of je nu een droge, vette, gemengde of gevoelige huid hebt, Filorga heeft voor elk huidtype de juiste oplossing, met aandacht voor veiligheid en verdraagzaamheid van de formules