Stralend zonder zon — onze 8 favoriete self tanning drops

Geüpdatet op 8 mei 2024 door Lore Ginneberge
Stralend zonder zon — onze 8 favoriete self tanning drops Launchmetrics Spotlight

Ontdek de magie van self tanning drops voor een natuurlijke, zonovergoten gloed. Deze zelfbruiners voor het gezicht zijn perfect aanpasbaar, gemakkelijk te gebruiken en combineren skincare met een prachtig bronzed effect. Ideaal voor elke huidtint en met opties voor elk budget.

Waarom zelfbruinende druppels?

Als beautyfan met een bleke huid heb ik al langer ontdekt dat zelfbruinende druppels een gamechanger zijn. Deze slimme producten worden steeds populairder omdat ze moeiteloos integreren met je favoriete moisturizer, waardoor je zelf de intensiteit van je tan kunt bepalen. Handig, toch? Of je nu een subtiele glow wenst of een diepere kleur, het aantal druppels dat je gebruikt, maakt alle verschil. En het beste? Elke flesje laat je toe om precies de juiste hoeveelheid te doseren, al bleek tijdens het testen dat die aanbevolen hoeveelheid per merk kan verschillen.

Van Belgische tot budget self tanning drops

De nieuwste generatie zelfbruiners is niet alleen meer personaliseerbaar dan ooit, ze bieden ook serieuze skincare voordelen. Denk aan hydratatie en anti-aging eigenschappen terwijl je bouwt aan een perfecte bronzed teint.

Deze 8 producten zorgen dat ik eruitzie alsof ik net terug ben van vakantie—fris, wakker en met minder behoefte aan make-up. Bovendien is er een groeiend aanbod van Belgische merken bij die zowel instant formules als producten voor een geleidelijke kleur ontwikkelen. Of je nu een luxe ervaring zoekt of een budgetvriendelijke optie, er zijn self tanning drops voor elke huidtint en elk budget.

Ray Tanning Drops

Het Belgische merk Ray pakt uit met haar versie van zelfbruinende druppels in een handige pompfles. Grootste pluspunt? De serum-achtige formule is transparant, parfumloos en mengt zich makkelijk met een crème naar keuze. Apotheker en oprichter Hilde Nys zorgde er bovendien voor dat er geen onnodige ingrediënten in haar druppels zitten, want soms is minder écht meer. Voor het mooiste effect meng je 3 druppels in een moisturizer voor je gelaat en 6 tot 8 druppels in een bodycrème voor je lichaam.

Ray Tanning Drops
Ray Tanning Drops

Shop hier

Collistar Face Magic Drops

Een topfavoriet onder de tanning drops: eenvoudig aan te brengen en perfect af te stemmen op jouw voorkeur. Collistar's revolutionaire samenstelling maakt gebruik van walnootschilextract en DHA Rapid, een zelfbruinend ingrediënt dat in slechts de helft van de normale tijd resultaat biedt. De vloeibare textuur van het concentraat zorgt voor een soepele en snelle applicatie, zonder enige vorm van vlekken of strepen. Bovendien bieden de hydraterende en anti-agingeigenschappen een waardevolle toevoeging, wat resulteert in een zichtbaar gladdere huid na slechts enkele toepassingen.

Collistar Face Magic Drops tanning druppels
Collistar Face Magic Drops

Shop hier

Tan-Luxe The Face Illuminating Self-tan Drops

Tan-Luxe, de pionier in self tanning drops, blijft enorm populair dankzij haar revolutionaire aanpak. Het sterproduct 'The Face' tovert elke moisturizer, serum of olie om in een zelfbruiner die zich perfect aanpast aan je huidskleur voor een unieke gloed. Beschikbaar in twee tinten, garandeert het een vlekkeloze applicatie en verrijkt het de huid met hydraterende ingrediënten zoals frambozenpitolie, vitamine E en Aloë Vera. Resultaat? Een natuurlijk ogend kleurtje na slechts 60 minuten.

Tan-Luxe The Face Illuminating Self-tan Drops
Tan-Luxe The Face Illuminating Self-tan Drops

Shop hier

Likami Self Tan Elixir

Het Self Tan Elixir van het Belgische merk Likami biedt een subtiele glow, ideaal voor gebruik het hele jaar door. Deze formule kan royaal worden aangebracht en verrijkt elke moisturizer, serum of olie met natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie en vitamine E, terwijl het de huid hydrateert en voorziet van anti-aging voordelen. De zachte botanische geur en de aangename textuur maken het een verademing in gebruik. Met toevoegingen zoals hyaluronzuur en vitamine C, helpt het product om de huid soepel en stralend te houden, win-win!

Likami Self Tan Elixir zelfbruinende druppels
Likami Self Tan Elixir

Shop hier

Isle of Paradise Dark Self-tanning Drops

Isle of Paradise self tanning drops, getest in de variant 'dark', transformeren de huid met slechts enkele druppels. Gemengd met een moisturizer, leveren deze drops een stralende gloed en een duurzame, egaal bruine tint. Dit merk staat bekend om haar expertise in zelfbruiners, wat blijkt uit de aangename geur en moeiteloze applicatie. De formule, verrijkt met vitamine C, bevordert een heldere huid en minimaliseert het verschijnen van donkere vlekken, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik en een verbeterde make-upbasis biedt.

Isle of Paradise Dark Self-tanning Drops
Isle of Paradise Dark Self-tanning Drops

Shop hier

IOAN Extra Sun Instant Tanning Drops

Waarom wachten als je ook een instant sunkissed glow kunt krijgen? Het Belgische IOAN biedt met haar Extra Sun self tanning drops een tweeledige aanpak: direct een stralende tint en een langdurig bronzed effect. Voeg de druppels toe aan je favoriete serum of crème voor een natuurlijk ogende bruining die zich aanpast aan je huidskleur. De innovatieve formule, verrijkt met natuurlijke karamelkleurige mineralen en krachtige antioxidanten zoals Monnikspeperbes-extract, hydrateert intensief en bevordert een gelijkmatige en langdurige teint.

IOAN Extra Sun Instant Tanning Drops
IOAN Extra Sun Instant Tanning Drops

Shop hier

Vita Liberata Tanning Anti-Age Face Serum

Op zoek naar een subtiele glow voor elke dag? Deze transparante formule is verpakt in een handige pipet en glijdt makkelijk over de huid. Hoewel het serum in eerste instantie licht plakkerig aanvoelt, trekt het snel in, waardoor je huid bij het ontwaken zacht aanvoelt. Meng het met je nachtcrème voor een delicaat kleurtje en geniet tegelijkertijd van de anti-aging voordelen (met onder andere bakuchiol) die je dagelijkse schoonheidsroutine versterken.

Vita Liberata Tanning Anti-Age Face Serum
Vita Liberata Tanning Anti-Age Face Serum

Shop hier

Kruidvat Tanning Beautyfying Drops

Een betaalbare optie voor een bruin kleurtje zijn deze nieuwe Tanning Beautyfying Drops. Bijzonder aan deze druppels is de belofte op een huid die beter bruint in de zon én er op termijn egaler uitziet. Wanneer je de aanbevolen hoeveelheid negeert (reken op minstens 6 à 7 druppels in plaats van 3) geeft Kruidvat met haar tanning drops een egaal resultaat met langdurig effect. Geen fan van geparfumeerde gezichtsproducten? Dan sla je deze beter over.

Kruidvat Tanning Beautyfying Drops
Kruidvat Tanning Beautyfying Drops

Shop hier