ULTRA FLUID: het nieuwe gezicht van zonbescherming

Geüpdatet op 6 mei 2024 door ELLE Partner
ULTRA FLUID: het nieuwe gezicht van zonbescherming ©Eau Thermale Avène

Onszelf elke dag beschermen tegen de zon, ongeacht het aantal uren zonneschijn, is de beste manier om veroudering tegen te gaan. Daarom is er nu de nieuwe zonverzorging Eau Thermale Avène ULTRA FLUID. Die heeft zelfs een dubbel doel: de huid én het milieu beschermen.

Veroudering tegengaan

Wanneer onze huid aan ultravioletstralen wordt blootgesteld – en in het bijzonder aan de uv A-stralen – raken de collageen- en elastinevezels beschadigd. Hierdoor wordt onze huid minder soepel en elastisch. Ze wordt slapper en de eerste kraaienpootjes verschijnen of bestaande rimpels worden meer uitgesproken. Naast de uv-stralen wordt ook blauw licht beschouwd als een katalysator voor huidveroudering. Elke dag veroorzaakt dit 25% celschade, waardoor er sneller rimpels en vlekken op de huid te zien zijn. Daarom is het cruciaal dat we ons velletje het hele jaar door dagelijks met een aangepaste zonverzorging tegen de zon beschermen. De grote uitdaging is natuurlijk om een textuur te vinden die licht aanvoelt op de huid! Eau Thermale Avène heeft zowel ervaring met zonnebescherming als met cosmeticaproducten. Het is in 2024 uitgeroepen tot merk van het jaar en is de absolute nummer één van de zonproducten in België*. Nu heeft het de nieuwe ULTRA FLUID uitgebracht, de zonbescherming die de dagelijkse fotoveroudering bestrijdt.

ULTRA BREEDSPECTRUM BESCHERMING

De ULTRA FLUID bevat TriAsorB™, dat de huid beschermt tegen uv-stralen en HEV blauw licht. Hiermee garandeert het een optimale bescherming tegen fotoveroudering. Onderzoek toont 95% minder celschade door blauw licht aan.

De TriAsorB™-filter past binnen het Conscious Care-beleid van Laboratoires Pierre Fabre. Dat is nuttig, doordacht en ethisch en streeft ernaar steeds huid- en milieuvriendelijkere werkzame stoffen te ontwikkelen.

Hyperzintuiglijke textuur

De waterachtige textuur is licht als water en wordt in één seconde door de huid opgenomen. Je vergeet gewoon dat ze er is. Ze verzoent de hyperzintuiglijkheid met de behoeften van de gevoelige huid. Zo bevat het product geen alcohol of parfum. ULTRA FLUID vormt bovendien een uitstekende basis voor make-up. Het verstopt de poriën niet, past perfect binnen onze dagelijkse routine en is zweet- en waterproof.

"Ons onderzoekscentrum in Brazilië heeft de ULTRA FLUID-textuur ontwikkeld. Ze zijn gespecialiseerd in lichte en hyperzintuiglijke galenische samenstellingen. Zij hebben de ingrediënten voor deze formule minutieus weten te selecteren en doseren tot ze het perfecte evenwicht vonden. De combinatie van poeders, P-Refinyl en rijstzetmeel heeft een verbluffend effect", vertelt Daniel Redoules, Doctor in de Wetenschappen en Verantwoordelijke Wetenschappelijke Communicatie, Eau Thermale Avène.

Avène ULTRA FLUID INVISIBLE SPF50:

ULTRA FLUID INVISIBLE
©Eau Thermale Avène
  • Hoge zonbescherming: Efficiënte superbreedspectrum uv B – korte uv A-stralen, lange uv A-stralen en HEV blauw licht
  • Een uiterst vloeibare textuur, licht als water. Wordt snel door de huid opgenomen zonder kleverig laagje.
  • Uitstekende basis voor make-up.
  • Zonder parfum en dus goed verdraagbaar door de huid.

Onzichtbaar eindresultaat: 96%**

 Avène ULTRA FLUID PERFECTEUR SPF50+ :

ULTRA FLUID PERFECTEUR
©Eau Thermale Avène
  • Hoge zonbescherming: Efficiënt superbreedspectrum uv B – korte uv A-stralen, lange uv A-stralen en HEV blauw licht
  • Pigment voor een egalere teint: een universele tint die geschikt is voor elke huid en een natuurlijk en stralend eindresultaat geeft.

Verfijnde huidstructuur: 93 %**

*Based on internal analysis by Pierre Fabre using data from following source: IQVIA ParaOnline study (Private Pharmacies & ParaOnline Channels) for Belgium, 83F SUN PRODUCTS, for the period Full Year 2023, in Value, reflecting estimates of real-world activity. All rights reserved.

**Consumentengebruikstest, 68 personen.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Eau Thermale Avène.

Lees ook :

Dit zijn de 10 beste parfums met kersen van 2024

Het Sani Resort : Genieten zonder grenzen

Knokke-Heist is opnieuw dé modebestemming van de kust tijdens ELLE Fashion Week