Deze unieke parfumcollab wordt de cool girl scent van het seizoen

Gepubliceerd op 2 april 2024 door Lore Ginneberge
Deze unieke parfumcollab wordt de cool girl scent van het seizoenAcne Studios by Frederic Malle

Acne Studios breidt haar universum uit met een eerste parfum in samenwerking met Frédéric Malle. Een geur voor iedereen die waarde hecht aan authenticiteit en originaliteit - en die naar alle waarschijnlijkheid volledig zal uitverkopen.

Een eerste parfum voor Acne Studios

Het is opvallend dat Acne Studios, een modehuis met zo'n uitgesproken identiteit, tot nu toe geen eigen parfum op de markt had gebracht. Hun stoere snits en avant-garde looks hebben al lang een trouwe aanhang, maar deze fans hadden nog niet de kans om hun liefde voor het merk in een geur te uiten. Dankzij een slimme samenwerking met de gerenommeerde Frédéric Malle komt daar nu verandering in.

Een geur als verlengstuk van mode

Adepten van Acne Studios kunnen nu hun liefde voor het merk verdiepen met een parfum dat even vooruitstrevend is als de kleding zelf. Deze geur is meer dan een accessoire; het is een essentieel onderdeel van het DNA van Acne Studios, een olfactorisch verlengstuk van de kenmerkende stijl.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Acne Studios (@acnestudios)

Zo ruikt Acne Studios by Frédéric Malle

Het resultaat van de collab is een neoklassiek parfum, dat zowel levendig als comfortabel en uitdagend als uniek voelt. Parfumeur Suzy Le Helley kreeg de opdracht om de essentie van het in Stockholm gevestigde modehuis te vertalen naar een geur die de grenzen van tijd overstijgt, waarbij het beste van vroeger en nu samensmelt. Samen wisten ze een eigenzinnige geur te creëren, die net als een kunstwerk uit ruwe materialen is opgebouwd.

De olfactorische ervaring begint met frisse aldehyden, gevolgd door een harmonieuze mix van bloemige noten zoals roos, oranjebloesem en viooltjes. Eindigen doet het parfum met een omhullende basis van vanille en sandelhout die even comfortabel voelt op de huid als de iconische Acne Studios-sjaals.

Met de lancering van dit parfum openen Acne Studios en Frédéric Malle een nieuw hoofdstuk in hun respectievelijke geschiedenissen. Fans van het merk en liefhebbers van verfijnde geuren hebben nu de kans om een stukje van de Acne Studios-identiteit met zich mee te dragen en zo hun persoonlijke stijl te verrijken.

Acne Studios by Frédéric Malle verschijnt vanaf 17 april 2024 in geselecteerde verkooppunten (€250 voor 100ml)