Getest: is de nieuwe Dyson Airstrait stijltang z’n geld waard?

Geüpdatet op 3 april 2024 door Lore Ginneberge
Getest: is de nieuwe Dyson Airstrait stijltang z’n geld waard? Launchmetrics Spotlight

Dyson lanceert met de Airstrait een nieuwe gamechanger die je haarverzorgingsroutine vergemakkelijkt. Deze innovatieve stijltang belooft een revolutie in de manier waarop we ons haar van nat naar droog stijlen, en dat allemaal zonder hittebeschadiging. Maar is de hype (en de prijs) terecht?

Wat is nieuw aan de Dyson Airstrait stijltang?

Dyson zet zijn traditie van innovatie voort met de Airstrait, een stijltang die nat haar stijlt met enkel lucht, waardoor het risico op hittebeschadiging aanzienlijk wordt verminderd. Het apparaat maakt gebruik van een precisie luchtstroom om het haar te drogen en tegelijkertijd te stijlen, waardoor je badkamertijd vermindert en je haar zijn natuurlijke glans behoudt. Met instellingen voor verschillende haartypes en een intelligent systeem voor warmteregeling, belooft de Airstrait een gepersonaliseerde stylingervaring.

Wat verklaart de hoge prijs van Dyson?

De prijs van Dyson-producten weerspiegelt de toewijding aan innovatie, kwaliteit en design. De Airstrait is geen uitzondering, met zijn unieke technologie die een alternatief biedt voor traditionele, vaak schadelijke stylingmethoden. De investering is niet min, maar het apparaat biedt een veelzijdige en gezondere benadering voor haarstyling. Zie het als een haardroger en stijltang in één.

Persoonlijke testervaring

Of de Airstrait mijn dikke, pluizige bob kan temmen, met behoud van gladheid én volume? Eerst zien, dan geloven. Hoewel de stijltang hoogtechnologisch is, voelen de settings intuïtief in gebruik, met duidelijke instructies voor de verschillende instellingen. Allereerst gebruik ik de haardrogerfunctie om mijn wortels droog te blazen - en dat gaat verrassend snel. Voor zo'n compact toestel is de blaaskracht veel sterker dan verwacht. Ook het stijlen van nat naar droog lukt moeiteloos: in 10 minuten sta ik met een glanzend gestylede coupe voor de spiegel - en dat is een absolute recordtijd.

Het is een verademing om te weten dat mijn haar niet alleen mooi in de plooi ligt, maar vooral gespaard blijft van extreme hitte. Op dat vlak is deze Dyson Airstrait een indrukwekkend staaltje technologie dat de belofte van stijlen met minder schade waarmaakt.

Hoewel de prijs hoog is, kan het de investering waard zijn voor wie z'n haar vaak stylet of krullen heeft en deze snel glad wil krijgen om er nadien leuke kapsels mee te maken. Hou je niet van de ultrasteile look? Dan laat je deze lancering beter aan je voorbijgaan.

Dyson Airstrait, €499
Dyson Airstrait, €499

Shop hier

Struggle je met tijdrovende haarstylingroutines of vrees je voor haarschade? Dan zou de Dyson Airstrait wel eens het volgende onmisbare item in je beauty-arsenaal kunnen zijn. Iets voor bovenaan op je verlanglijstje!