Paardenstaart saai? Deze haarstijlen bewijzen het tegendeel

Geüpdatet op 21 maart 2024 door Lisa Aelvoet Foto’s: Launchmetrics Spotlight
Paardenstaart saai? Deze haarstijlen bewijzen het tegendeel

Je zou een paardenstaart misschien niet meteen associëren met een hippe haarstijl. Toch kan je met dit klassieke kapsel vele kanten uit. Laat je inspireren door de veelzijdigheid van deze traditionele haartooi en ga lekker zelf aan de slag.

1. Zeg het met een bloem

Haaraccessoires zijn trending. Een van de gemakkelijkste manieren om je paardenstaart een upgrade te geven is dan ook met behulp van een leuke scrunchie met bloem.

2. Bubbel-vlecht

Leuk voor een feestje is de bubbel-vlecht. Deze flans je snel in elkaar met behulp van een paar extra haarrekkers. Speld voor de finishing touch een paar kleurrijke speldjes in je haar, en klaar!

3. Ingevlochten paardenstaart

Deze variant neemt wat meer tijd in beslag maar het resultaat mag er zijn. De ingevlochten paardenstaart staat prachtig bij getextureerd haar en maakt je look volledig af.

4. Put a bow on it

De haarstrik werd vorig jaar zo populair dat we er reeds een volledig artikel aan wijdde, maar ook in deze lijst verdient het haaraccessoire een plekje. Met behulp van wat lint transformeer je je paardenstaart immers in een handomdraai in een statement haarstijl.

5. De sleek ponytail

De sleek look gaat nergens naartoe en blijft een lievelingskapsel onder modeliefhebbers. Ideaal voor tweededagshaar of wanneer je last hebt van een bad hair day.

6. Parels

Extra chique is de paardenstaart opgesmukt met parels. Je kan voor deze look een (oude) parelketting upcyclen of haarpinnen met parels gebruiken.

7. De gevlochten paardenstaart

De gevlochten paardenstaart is niet alleen handig bij het sporten maar vormt bovendien de perfecte look om vettig haar mee te verdoezelen.

8. Wavy ponytail

Leg eerst wat waves in je haar alvorens je een paardenstaart maakt voor een extra dosis flair. Deze haarstijl werkt ook prima met mermaid waves en krijgt een extra dimensie wanneer je je haar (tijdelijk) rood kleurt.

9. Kanten detail

Door een kanten lint rondom je staart te wikkelen, verkrijg je een originele haarstijl die gegarandeerd hoofden doet draaien.