Microtrend: de scrunchies met bloemen zijn de haartrend van het moment

Geüpdatet op 4 maart 2024 door Lore Ginneberge
Microtrend: de scrunchies met bloemen zijn de haartrend van het moment Launchmetrics Spotlight

Als er één haartrend is die dit seizoen de show steelt, dan zijn het wel de scrunchies versierd met bloemen. Deze charmante haaraccessoires waren alomtegenwoordig op de modeweken en vormen de perfecte aanvulling op elke lentelook, ongeacht je persoonlijke stijl.

De opkomst van de bloemenscrunchie

De bloemenscrunchie is een logisch vervolg op de aanhoudende populariteit van haaraccessoires zoals claw clips en strikjes. Ontwerpers en streetstyle-sterren hebben ons al langer verliefd gemaakt op bloemendetails in het haar, en dit seizoen bereikt die liefde een hoogtepunt. Sandy Liang, bekend om haar ballerina-core stijl, speelt een cruciale rol in deze trend, met accessoires die zowel op als naast de catwalk furore maken.

 

Deze specifieke scrunchie is niet zomaar uit de lucht komen vallen, want schattige accessoires - denk aan de rosettenrage en grote strikken - zijn al even aan de hand. Nu is het de beurt aan bloemen om hun plek in de schijnwerpers te claimen, of ze nu subtiel in een paardenstaart zijn verwerkt of de show stelen in een weelderige updo.

Shop onze selecties haaraccessoires met bloemen

De veelzijdigheid van de bloemenscrunchie maakt het een must-have voor dit seizoen. Of je nu gaat voor een romantische look met een grote, opvallende bloemenvorm of kiest voor romantische rozen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Combineer met een losse vlecht, een elegante bun of laat je haar half los hangen voor een wilde look.

1
DesignB London
Satijnen bloemen scrunchie
SHOP HIER
2
Becksöndergaard
Haaraccessoire Satin Flower
SHOP HIER
3
Sandy Liang
Flower scrunchie
SHOP HIER
4
Jennifer Behr
Haarclip met roos
SHOP HIER

DIY: Zo maak je zo'n scrunchie met bloemen zelf

Hoewel een designer scrunchie al snel een aardige duit kan kosten, is het goede nieuws dat je deze trend gemakkelijk zelf kunt omarmen. Met een beetje creativiteit en wat basisbenodigdheden kun je je eigen bloemenscrunchie creëren.

Of je nu kiest voor een DIY-project of investeert in een designerstuk, één ding is zeker: je lokken zagen er nog nooit zo lente-proof uit.