8 schattige nagel ideeën om te testen bij je volgende manicure

Geüpdatet op 12 januari 2024 door Lore Ginneberge
8 schattige nagel ideeën om te testen bij je volgende manicure @nailsbyzola

Of je nu volledig mee wilt gaan in de coquette-trend of een subtiele manicure zoekt, deze schattige nagel ideeën zijn de inspiratie die je zoekt.

Coquette nagels zijn dé manicuretrend van 2024

De zogenaamde 'coquette' esthetiek heeft een enorme impact op sociale media, met name op platforms zoals TikTok, waar het meer dan vier miljard views heeft weten te verzamelen.De term wordt gebruikt om een stijl of een houding te beschrijven die speels, flirterig en charmant is (het Franse 'coquetterie' betekent 'flirtgedrag'). In de mode- en beautywereld wordt 'coquette' geassocieerd met een romantische, vrouwelijke vibe met een vintage kantje.

Het is een stijl die zowel online creators als beroemdheden omarmen, en die gemakkelijk te integreren is in je dagelijkse look via je nagels.

8 Schattige nagel ideeën voor je volgende manicure

1. Strikjes nagels

Deze schattige nagels zijn een knipoog naar de ballerina-core trend. Denk aan fijne strikjes, hetzij geschilderd of als kleine applicaties, die een speels en toch elegant effect creëren.

strikjes nagels ideeën trends manicure 2024
Instagram @tombachik

2. Parels en kristallen

Parels zijn niet langer alleen voor sieraden. Ze maken nu deel uit van nagelkunst, waarbij subtiele parelmoeraccenten of kleine kristallen zorgen voor een verfijnde uitstraling.

nagels parels parelmoer ideeën trends
Instagram @betina_goldstein

3. Pastelkleurige nagels

In lijn met de coquette stijl, zijn pasteltinten een must. Zachte roze, lavendel of muntgroen bieden een zacht palet dat perfect past bij elke outfit.

pastel nagel ideeën
Instagram via @kimkimnails

4. Manicure met florale motieven

Bloemendesigns, variërend van kleine gedetailleerde bloesems tot abstracte bloemmotieven, brengen een vleugje natuurlijke schoonheid naar je nagels.

bloemen manicure nagels inspiratie
Instagram via @heygreatnails

5. Ballerina manicure

Lange, amandelvormige nagels doen meteen denken aan de sierlijke vingers van een ballerina. Deze vorm is niet alleen prachtig, maar blijft ook enorm populair, vooral in klassieke nude- en rozetinten.

nagels trends 2024 ballerina
Instagram via @Annabel Maginnis

6. Vanille chrome nagels

Een subtiele, maar opvallende trend. Deze nagels combineren de zachtheid van vanillekleur met een futuristische chrome afwerking voor een unieke look.

coquette nagels trend schattige nagel ideeën
Instagram @thehotblend

7. Franse tips met een twist

De klassieke Franse manicure krijgt een coquette update met bijvoorbeeld kleine strikjes op de tips of een roze basis.

franse manicure nagels strikjes
Instagram @overglowedit

8. Kort en netjes

Niet iedereen houdt van lange nagels. Korte, netjes gevijlde nagels in zachte coquette kleuren zijn zowel praktisch als stijlvol én zijn de meest geliefde vorm bij Gen Z.

korte nagels vierkant
Instagram via @matejanova