De leukste adresjes om te slapen, eten en drinken in Kaapstad

Geüpdatet op 9 januari 2024 door Lisa Aelvoet
De leukste adresjes om te slapen, eten en drinken in Kaapstad Lisa Aelvoet

Het lijkt wel alsof elke winter steeds meer mensen richting Kaapstad trekken. En gelijk hebben ze! De Zuid-Afrikaanse stad heeft heel wat te bieden: van waanzinnige uitzichten tot gezellige markten, heerlijke restaurants en bruisende bars. Wij verzamelden de leukste adresjes!

Gorgeous George

Dit hippe hotel ligt in het centrum van de stad en beschikt over een heerlijk dakterras mét zwembad. De kamers van Gorgeous George zijn gezellig ingericht en het ontbijt is amazing! Elke donderdag vindt de fijne St George's Market plaats in de straat van het hotel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door gorgeous George. (@gorgeousgeorgecpt)

Adres: 118 St Georges Mall, Cape Town City Centre 

Leo’s Winebar

Overdag een bageltent en 's avonds een hippe wijnbar met lekkere snacks. Een onverwachte combinatie die blijkt te werken. Bij Leo's serveren ze hoofdzakelijk natuurwijn van kleine, lokale producenten en is het heerlijk mensen kijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo’s (@leoswinebar)

Adres: Leo's Winebar, 120 Bree St

Old Biscuit Mill

Deze oude koekjesfabriek ligt in de opkomende wijk Woodstock waar creatievelingen elkaar ontmoeten. Old Biscuit Mill huist heel wat winkeltjes, koffiezaakjes en restaurants. Elke zaterdag vindt hier bovendien de drukke Neighbourgoods Market plaats met lekkere streetfood (proef zeker de gegrilde lobster tail!)

Adres: 375 Albert Rd, Woodstock

Oranjezicht City Farm Market

Een ander favoriet weekendadresje van Capetonians is de Oranjezicht City Farm Market die zowel zaterdag als zondag plaatsvindt. Je vindt er een mix aan kraampjes met hooibalen en verse groenten, opkomende merken, vintage schatten en - natuurlijk - streetfood. Heerlijk om in rond te kuieren en vervolgens (veel te lang) te bljven plakken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OZCFarm (@ozcfarm)

Adres: Haul Road, Granger Bay Blvd, Victoria & Alfred Waterfront

Chefs Warehouse at Tintswalo Atlantic

Fine dining met het allermooiste uitzicht? Probeer dan een tafeltje te bemachtigen op het terras bij Chefs Warehouse, genesteld in het exclusieve vijfsterrenhotel Tintswalo Atlantic. Bij aankomst word je door een chauffeur langs een smalle, kronkelende weg naar het restaurant aan de voet van de oceaan gebracht. Wat volgt is niet alleen een plezier voor zowel je smaakpapillen als je ogen. Opteer voor het tasting menu dat omgerekend zo'n €50 p.p. kost en geniet bij een prachtige zonsondergang van verrukkelijke hoogstandjes.

Adres: W9M9+W5, Hout Bay

Boschendal

Dit adresje ligt technisch gezien niet in Kaapstad - maar wel in Franschhoek. Toch is Boschendal de omweg meer dan waard. Deze dromerige wijngaard biedt meer dan slechts heel erg lekkere wijnen, zo kan je er terecht voor talloze experiences als fietsen door de wijnlanden of picknicken op het uitgestrekte landgoed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Boschendal (@boschendal)

Adres: Boschendal Estate, Pniel Road, Groot, Franschhoek 

Ben je van plan om aan je verblijf in Zuid-Afrika ook een safari te koppelen? Ontdek hier dan tips & tricks om het perfecte verblijf te vinden.