Deze knappe royals zijn nog vrijgezel

Geüpdatet op 5 januari 2024 door Lisa Aelvoet
Deze knappe royals zijn nog vrijgezelGetty Images

Van Europese prinsen tot een Indische Maharadja: onze lijst met vrijgezelle royals bestaat uit een bonte mix van blauw bloed wiens hart nog voor het grijpen ligt.

Prins Achileas-Andreas van Griekenland en Denemarken (23)

Royal-vrijgezel-Achi
Getty Images

Prins Achileas - oftewel Achi voor de vrienden - is de 23-jarige zoon van kroonprins Paul en kroonprinses Marie-Chantal. Hij groeide op in Londen en woont momenteel in New York waar hij studeert aan NYU. In Griekenland werd de monarchie tientallen jaren geleden afgeschaft wat betekent dat Achi nooit koning zal worden, maar met de titel van prins zijn wij al meer dan tevreden.

Om in de gaten te houden: de zo mogelijk nóg knappere broer van Achi met de mytische naam Constantine Alexios (25), date momenteel met Poppy Delevigne (36), Cara's zusje.

Prinses Sirivannavari van Thailand (36)

Royal-vrijgezel-Sirivannavari-Nariratana
Getty Images

Prinses Sirivannavari Nariratana is niet alleen Thaise royalty maar ook een fervent paardrijdster met een eigen modelijn. Ze is de dochter van koning Vajiralongkorn en diens ex-vrouw Sujarinee Vivacharawongse. Deze viel echter na de scheiding - samen met haar vier oudere broers - in ongenade. Prinses Sirivannavari maakt samen met haar 18-jarige broer kroonprins Dipangkorn wél nog deel uit van de Thaise koninklijke familie.

Padmanabh Singh, Maharadja van Jaipur (25)

vrijgezelle-royals-Padmanabh-Singh
Instagram / @pachojaipur

Ook Padmanabh Singh, of Pacho voor de vrienden is een paardenliefhebber en een gevierd polospeler. Hoewel vorstelijke titels en privileges officieel werden afgeschaft in India, circuleert de onofficiële Maharadja van Jaipur in Europese koninklijke kringen. Leuk weetje: in 2017 escorteerde hij Ava Philippe (de dochter van Reese Witherspoon en Ryan Philippe) op het prestigieuze 'Bal des Débutantes' in Parijs.

Felix van Denemarken (21)

Prins-Felix-Denemarken-royal-vrijgezel
Georg Jensen

Felix is de jongste zoon van Prins Joachim van Denemarken en diens ex-vrouw Alexandra, die nu als Gravin van Frederiksborg door het leven gaat. Met zijn modeldebuut voor het Deens juwelenmerk Georg Jensen lijkt hij in de voetsporen te treden van zijn oudere broer Nikolai. Zowel Felix als zijn broer verloren een jaar geleden hun koninklijke titel waardoor ze niet langer als prins door het leven gaan, maar wel als Graaf van Monpezat.

Prins Tassilo Egon Maximilian von Fürstenberg (22)

vrijgezel-royal-Tassilo-Furstenberg
Instagram / @therealdvf

Prins Tassilo is het kleinkind van de Duitse prins Egon von Fürstenberg en modekoniging Diane von Fürstenberg (die bovendien Belgische roots heeft!). Zijn tante is Marie-Chantal van Griekenland, wat hem de neef van Achi maakt. Over goede genen gesproken...

Pauline Ducruet van Monaco (29)

Royal-vrijgezel-pauline-ducruet
Instagram / @paulinedcrt

Pauline Ducruet van Monaco, de kleindochter van Grace Kelly, profileert zich als opkomende modeontwerpster met haar modemerk Alter Designs. De dochter van prinses Stéphanie heeft geen titel en genoot een ongebruikelijke opvoeding. Zo reisde ze na de scheiding van haar ouders jaren mee met het circus waar de nieuwe vriend van haar moeder als olifantentemmer werkte.

Edward Windsor, Lord Downpatrick (35)

royals-vrijgezel-lord-downpatrick
Dockers

Eddy Downpatrick is niemand minder dan het petekind van Prinses Diana. 'Lord Downpatrick' mag dan wel een hoffelijkheidstitel zijn zonder wettelijke status, toch geniet Eddy van heel wat koninklijke priviliges, zonder de immense druk die bij het royal-zijn komt kijken.