Zo creëer je een natuurlijke make-up look in een recordtijd

Gepubliceerd op 8 november 2023 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge Foto’s: Justin Paquay
Zo creëer je een natuurlijke make-up look in een recordtijd Justin Paquay

De rijzende Belgische filmster Emma Moortgat weet hoe ze zich in slechts een paar minuten op kan maken voor een drukke dag. Als ambassadrice van beautymerk Sisley verklapt Emma haar eenvoudige maar efficiënte stappen voor een natuurlijke make-uplook.

Tussen de studio en de set jongleert Emma met een volle agenda. Haar schoonheidsroutine is dan ook een ode aan moeiteloze glamour. Ze deelt met ons de dagelijkse schoonheidstips die bewijzen dat je in een recordtijd, met behulp van goede make-upproducten, jezelf gemakkelijk kunt opfrissen.

Make-up die ook verzorgt

Met haar make-upcollectie wil het Franse Sisley meer dan kleuraccenten leggen en het gelaat perfectioneren: van de blush tot de primer, elk product is ontworpen als een volwaardige verzorging. Met ingrediënten gekozen voor hun lange termijn-voordelen, geeft het merk de voorkeur aan schoonheid die duurzaam is. Het is een benadering die een natuurlijke make-uplook mixt met een vleugje selfcare.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sisley Paris (@sisleyparisofficial)

Een natuurlijke make-uplook in 9 stappen

We volgen de tips van Emma Moortgat om je in slechts een paar minuten klaar te maken en de hele dag een gezonde uitstraling te hebben.

1. Instant Perfect

Een gladmakende primer voor een onmiddellijk egale huid. Breng aan met de vingers op fijne lijntjes en rimpels, inclusief de ooghoeken, en op schaduwzones. Gebruik het na je dagcrème en voor het aanbrengen van make-up voor een long lasting effect.

Sisley Paris natuurlijke make-uplook

Shop hier

Tip: De primer is ook perfect voor snelle touch-ups gedurende de dag op glanzende plekken of gebieden die je wilt verlichten.

2. Photo-Teint Ultra Éclat

Een vloeibare basis voor een egaal, natuurlijk, stralend en langhoudend resultaat. Breng de foundation aan met zachte vingertopbewegingen of met een specifieke kwast. Begin in het midden van het gezicht en werk het product uit naar de buitenranden voor een perfecte afwerking.

Sisley Paris

Shop hier

3. Stylo Lumière

Een highlighter pen met cushion tip om de huid te doen ontwaken en glans te geven. Draai om het product in de tip vrij te geven, en breng aan op de te verlichten of te corrigeren gebieden. Strijk uit met de vingers voor een vlekkeloze afwerking. De formule maakt touch-ups gedurende de hele dag mogelijk zonder te verzwaren.

Sisley Paris

Shop hier

Deze veelzijdige pen kan gebruikt worden:

  • Afzonderlijk, op een schone huid voor een natuurlijk effect
  • Voor het aanbrengen van foundation om tekenen van vermoeidheid te verminderen en kleine imperfecties te verdoezelen
  • Na de foundation om schaduwzones te verlichten

4. Stylo Correct

Een concealer met volledige dekking en extreem lange houdbaarheid voor een onberispelijke teint. Breng de concealer aan op de te camoufleren zones en gebruik de mengtip om het materiaal gelijkmatig in de huid te integreren.

Sisley Paris natuurlijke make-up

Shop hier

5. L’Orchidée Rose

Een trio van blush illuminators, biedt een aanpasbare mix van drie tinten om het gezicht met finesse te accentueren en te definiëren. Gebruik een kwast om de poeder met cirkelvormige bewegingen op te nemen en breng het aan op de jukbeenderen voor een blusheffect of strijk lichtjes over het hele gezicht voor een zachte gloed.

Sisley Paris natuurlijke make-uplook

Shop hier

6. Photo-Eye Twist

Kleur, behandeling en duurzaamheid komen samen in een eenvoudige draai. Breng direct aan op de oogleden.

  • Voor een subtiele kleurtoets: breng aan op het ooglid en vervaag met de vingertoppen.
  • Voor een boeiende uitdrukking: vul het ooglid met de kleur van het potlood.
  • Voor een gedurfde look: trek een dikke eyelinerlijn langs de wimperlijn.

Sisley Paris natuurlijke make-uplook

Shop hier

Laat je creativiteit de vrije loop met dit veelzijdige potlood, door de toepassing aan te passen aan je stijl van het moment.

7. So Curl Mascara

Krul en volume in één swipe. Wimpers worden bij elke toepassing langer, voller en stralender. Houd de borstel horizontaal met de kromming naar het ooglid voor een optimale toepassing en volg de vorm van het oog. Begin bij de basis van de wimpers en strijk tot aan de punt terwijl je het ooglid lichtjes sluit voor een spectaculaire krul. Ga verder naar de wimpers aan de buitenhoeken voordat je naar binnen werkt, en herhaal de actie voor een dichter en volumineuzer effect.

Sisley Paris natuurlijke make-uplook

Shop hier

Vergeet niet de onderste wimpers voor een volledig effect: gebruik de gebogen zijde van de borstel om ze van het midden naar buiten en vervolgens naar de binnenhoek te kammen.

8. Phyto-Rouge Shine

De intensiteit van een lippenstift, de glans van een gloss en de zachtheid van een balsem, alles in een hervulbare verpakking. Breng het product rechtstreeks aan op je lippen of met een kwast voor meer precisie. Pas de tint aan je stemming aan: een enkele laag voor een discrete en glanzende nuance, of laag op voor een meer gedurfde, opvallende look.

Sisley Paris natuurlijke make-uplook

Shop hier

9. Eau Florale

Verkwikt en biedt continue hydratatie gedurende de dag. Deze Eau Florale kalmeert en ontspant de huid onmiddellijk. 's Ochtends verkwikt het zachtjes de huid. Perfect voor een fris gevoel en om de huid op elk moment energie te geven. Op het strand is het de ideale bondgenoot voor snelle hydratatie en een fris gevoel. 's Avonds vult het je make-up remover aan door kleine restjes make-up te verwijderen.

Sisley Paris natuurlijke make-uplook

Shop hier

Resultaat? Een frisse, natuurlijke en stralende teint die perfect is voor elke dag.