10 blunders om te vermijden op een eerste date

Geüpdatet op 21 november 2023 door Lore Ginneberge
10 blunders om te vermijden op een eerste date Unsplash

Een eerste date is altijd een beetje als een sollicitatiegesprek, maar dan met cocktails. Je wilt een goede indruk maken en zorgen dat de vonken er vanaf vliegen. Maar ondanks je beste bedoelingen, zijn er enkele veelgemaakte fouten die de romantiek sneller kunnen doden dan een telefoon die continu op tafel ligt te trillen.

10 blunders om te vermijden op een eerste date

1. Te laat komen

Tenzij je date plaatsvindt in een film waar het mode is om fashionably late te zijn, is op tijd komen een must. Tardiness is een no-no.

2. De ex ter sprake brengen

Niemand wil de geschiedenisles horen van al je vorige relaties. Bewaar dat voor later, veel later, zoals... nooit?

3. Te veel delen (TMI)

Het delen van je levensverhaal binnen het eerste uur kan overweldigend zijn. Laat wat mysterie over voor date nummer twee.

4. Aanhoudend smartphonegebruik

Leg die telefoon neer en kijk je date in de ogen. Tenzij je een dringend bericht verwacht dat je leven zou veranderen, is het echt niet nodig om constant sociale media te checken.

5. Slechte tafelmanieren

Slurpen, smakken en met volle mond praten zijn geen aantrekkelijke kwaliteiten. Weet je nog hoe je moeder zei dat je je mond moest sluiten tijdens het eten? Ze had gelijk.

6. Te veel drinken

Een glaasje om de zenuwen te bedaren is prima, maar vermijd te veel alcohol. Je wilt niet bekendstaan als "die dronken date."

7. De rekening splitten

Dit is een lastige en hangt af van persoonlijke voorkeur, maar het aanbieden om te betalen of de rekening te splitten is meestal een goede zet.

8. Ongepaste grappen of opmerkingen

Je date is niet het moment om je repertoire aan schuine moppen te testen. Tenzij je op date bent met een stand-up comedian, maar zelfs dan... wees voorzichtig.

9. Gebrek aan oogcontact

Als je ogen voortdurend afdwalen, lijkt het alsof je desinteresse toont. Oogcontact is cruciaal voor het opbouwen van een connectie.

10. Geen afscheid nemen met een plan

Als de date goed ging, zorg dan dat je een vervolg plant voordat jullie afscheid nemen. Niets is zo frustrerend als eindigen met een vage "we spreken nog wel."