La Butte aux Bois en Shiseido: wellness ontmoet innovatie

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door ELLE België
La Butte aux Bois en Shiseido: wellness ontmoet innovatie ©Shiseido

In de serene omgeving van La Butte aux Bois, een vijfsterren hotel in Lanaken, komt het beste van twee werelden samen: Oosterse wijsheid en Westerse innovatie. Hun samenwerking met het Japanse cosmeticamerk Shiseido maakt La Butte aux Bois het vijfde officieel erkende Shiseido Institute ter wereld, en het enige in de Benelux. Wij hebben deze zen-oase uitgeprobeerd en delen graag onze bevindingen met je.

Meer dan een luxeoord

Bij de beoordeling van La Butte aux Bois stuurde Shiseido een 'mystery guest' naar het hotel. Ondanks dat bepaalde faciliteiten niet volledig aan de strenge normen voldeden, met name dat het in het stadscentrum moest liggen, was de gast onder de indruk van de kwaliteit en uitstraling dat de plek toch de Shiseido erkenning kreeg. La Butte aux Bois zet nu zijn samenwerking met Shiseido verder door ook als trainingscentrum te fungeren voor diverse Shiseido-trainingen in België.

©La Butte aux Bois

Bij aankomst viel ons al meteen op dat deze plek meer is dan enkel een spa-hotel. Je kan hier niet alleen ontspannen, maar ook jezelf ontwikkelen. Met voorzieningen zoals een panorama sauna en meditatie- en yogaruimtes, wordt een bezoek aan La Butte aux Bois een investering in persoonlijke groei.

Wetenschap ontmoet schoonheid

Shiseido gaat veel verder dan het oppervlakkige. Opgericht in 1872, omarmt het merk een holistische kijk op schoonheid. Zo streeft de productlijn, Vital Perfection, naar een gerichte huidverzorging, met gebruik van innovatieve technologieën zoals de ReNeura Technology. Eén van Shiseido's meest innovatieve ontdekkingen is de "Dynamic Belt", een mechanisme in de huid dat helpt de gezichtscontouren te behouden. Met de hulp van 4D-digitale huidbeeldvormingstechnologie kan het merk dit proces nu in detail analyseren, waardoor nieuwe inzichten in huidveroudering worden verkregen.

Een stralende huid

Wie naar La Butte aux Bois gaat, raden we ook zeker één van de Shiseido gelaatsbehandelingen aan. Zelf mochten we de Yutaka Experience uitproberen. Deze behandeling maakt gebruik van Shiseido's Future Solution LX, een anti-verouderingslijn die cellulaire vitaliteit stimuleert en de huid verjongt.

©Shiseido

Wat de ervaring uniek maakt, zijn de handgemaakte warme porseleinen massage-tools die speciaal zijn ontworpen om je huid te revitaliseren. Als extraatje kan je de Yutaka Experience laten afronden met een verfrissende Cryostick-massage. Deze is specifiek ontworpen om perfect op de contouren van het gezicht te passen. Het resultaat? Een directe versteviging en toning van de huid, verbeterde bloedsomloop en strakkere poriën.

©Shiseido
©La Butte aux Bois