De invloed van de zwaartekracht op je huid tegenhouden tijdens je slaap

Geüpdatet op 28 september 2023 door ELLE Partner
De invloed van de zwaartekracht op je huid tegenhouden tijdens je slaap©Shutterstock

Wanneer we liggen te slapen, is onze huid het hardst aan het werken om nieuwe cellen aan te maken. Een anti-aging nachtverzorging versterkt dit proces en helpt het effect van de zwaartekracht en verslapping van de huid tegen te gaan. Een goede avondroutine is dus de beste manier om ’s morgens fris op te staan met een stralende, stevigere en gladdere huid.

Shiseido is een innovatief schoonheidsmerk dat al heel wat patenten op haar naam heeft staan. De nieuwste verzorgende telg in hun familie: Vital Perfection LiftDefine Radiance Night Concentrate. De aangepaste formule werd samengesteld op basis van hun meest recente wetenschappelijke ontdekkingen. Het geconcentreerde serum is specifiek gericht op het liften, verstevigen en de gezonde glans terugbrengen van de huid van vrouwen boven de veertig en is bovendien erg prettig om aan te brengen. Niemand minder dan actrice Anne Hathaway mag zich het nieuwe gezicht noemen van dit product. De formule – die binnen het Huis ontwikkeld werd door neurowetenschappers - werkt in op het zenuwstelsel van de huid en heractiveert zo de natuurlijke aanmaak van cellen en houdt tekenen van veroudering tegen.

EEN VERBLUFFENDE INNOVATIE

We weten allemaal dat het herstel van de huid trager verloopt naarmate we meer kaarsjes op onze taart mogen zetten. Onze huidweefsels verliezen elasticiteit, zijn minder weerbaar tegen de gevolgen van de zwaartekracht en de huid gaat onvermijdelijk meer hangen. De ronde strakke vorm van het gezicht wordt minder gedefinieerd en verraadt dat we er al enkele jaren levenservaring op hebben zitten.

De onderzoekers van Shiseido komen nu met een verbluffende en vernieuwende wetenschappelijke theorie over de verslapping van de huid. Het idee werd voor het eerst voorgesteld op het IFSCC-congres in 2020 (International Federation of Societies of Cosmetic Chemists) waar toponderzoekers uit de cosmetische wereld samenkomen. Wat ze ontdekten noemen ze de ‘Dynamic Belt’ of de dynamische gordel. Uit onderzoek bleek dat de musculus arrector pilli spieren of haaroprichters (de spieren aan de onderkant van haartjes en die ook zorgen voor ‘kippenvel’) een grote invloed hebben op de stevigheid van de huidweefsels en het behouden van de vorm van ons gezicht. Hoe ouder we worden, hoe minder arrectorspieren er zijn waardoor de overige spiertjes de huid minder goed kunnen vasthouden van binnenuit. De huid wordt minder ondersteund met als gevolg dat de huid verslapt en de zwaartekracht helaas vrij spel krijgt.

DE OPLOSSING VAN EXPERTEN TEGEN VERSLAPPING VAN DE HUID

Om de huid van je gezicht te liften, vorm te geven en frisser te doen ogen, komt Shiseido met een revolutionnaire technologie: de LiftDynamic 4D Technology. De technologie vecht op vier manieren tegen de verslapping van de huid, versterkt het natuurlijke anti-zwaartekrachtsysteem en ondersteunt het natuurlijke herstel van de huid dat ’s nachts plaatsvindt.

 

©Shiseido pers

 

De innovatieve formule van het Vital Perfection LiftDefine Radiance Night Concentrate bevat zoethoutexctract dat het natuurlijke anti-zwaartekrachtsysteem van de huid bevordert. De drie actieve ingrediënten in het geconcentreerde serum stimuleren het natuurlijk herstel van de huidcellen wanneer je slaapt: ectoïne helpt bij de aanmaak van melatonine en helpt bij het verwijderen van huidvervuiling die doorheen de dag opstapelt door vuile lucht. Burnet-exctract prikkelt de fibroblasten die de huid vasthouden en duizendbladextract activeert het herstel van beschadigde cellen.

Dit nieuwe product overklast dus de zwaartekracht wanneer je slaapt. Gevolg: je huid en de vorm van je gezicht worden opnieuw strakker en gedefinieerder. Geen reden meer om dit product niet toe te voegen aan je avondroutine (na het gebruik van de Overnight Firming Treatment die je huid lift, herstelt en steviger maakt) om daarna gerust onder de wol te kruipen. De allesomvattende consistentie maximaliseert de effecten van een anti-agingverzorging. Daarnaast zorgt de unieke textuur voor een aangename applicatie én zorgt het voor een goede opname van de actieve ingrediënten. Het serum legt een bedekkend laagje op de oppervlakte van je huid waardoor je huid de hele nacht lang wordt gestimuleerd om intenstief te herstellen en verslapping wordt tegengegaan.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Shiseido.

Lees ook :

Laat je onderdompelen in de wereld van Narciso Rodriguez
Divine Wines: ontdek wijn
Dit zijn de beste bruine mascara's van het moment