My Story: “Ik ben smoorverliefd op een vrouw die er niets van weet”

Geüpdatet op 11 oktober 2023 door Juliette Debruxelles en ELLE België
My Story: “Ik ben smoorverliefd op een vrouw die er niets van weet” Launchmetrics

Ruth en haar man zijn al jaren getrouwd, maar stiekem is ze hopeloos verliefd op een vrouw. Ze doet haar verhaal over de complexiteit van haar verborgen, onbeantwoorde liefde.

We zijn allebei getrouwd en hebben jonge kinderen. Ik kan onmogelijk mijn gevoelens uiten

De Onbereikbare Droom

Sophie is de meest intrigerende vrouw die ik ooit ben tegengekomen. Ze is mooi, sterk, slim en fascinerend. Mijn liefde voor haar is grenzeloos en onvoorwaardelijk. Als het moest, zou ik alles opgeven om bij haar te zijn: mijn spullen verkopen, de wereld rondreizen, ik zou mijn nier doneren. Ze vult mijn dromen en mijn gedachten, elke dag opnieuw.

Het probleem? Sophie heeft geen idee. En de kans is groot dat ze er nooit achter zal komen. We zijn allebei getrouwd en hebben jonge kinderen. We komen uit gezinnen met een conservatieve inslag, en sociale normen maken het bijna onmogelijk om mijn gevoelens te uiten.

Soms fantaseer ik dat haar iets verschrikkelijks overkomt, zodat ik er voor haar kan zijn

Onze Ontmoetingen

Sophie en ik hebben elkaar een paar keer kort ontmoet bij de koffiebar waar ik vaak kom voordat ik naar mijn werk ga. Maar we hebben eigenlijk nooit echt gesproken, afgezien van een paar beleefdheden. Wat ik van haar weet, heb ik opgepikt door observatie: haar smaak voor mode, haar liefde voor luxemerken, en zelfs het koosnaampje dat ze gebruikt voor haar man.

Ik volg Sophie op Instagram en ken nu veel details van haar leven, van haar sterrenbeeld tot haar verjaardag. Ik stuur haar anoniem bloemen en andere cadeaus, in de hoop dat ze ooit zal begrijpen dat ze van mij komen.

De Last Van Mijn Geheim

Mijn man merkt dat ik veranderd ben. Hij denkt dat ik depressief ben, maar dat is niet helemaal waar. Soms zit ik op een emotionele achtbaan omdat ik geloof dat Sophie mij subtiele signalen stuurt. Ik kan nauwelijks functioneren op mijn werk en heb zelfs last van gezondheidsproblemen door de mentale druk.

Ik kan alleen maar dromen dat dit niet blijft bij eenzijdige verliefdheid

Ik heb zelfs gefantaseerd over het creëren van een situatie waarin ik haar zou kunnen "redden", gewoon om dichter bij haar te komen. Soms wens ik dat haar iets verschrikkelijks zou overkomen, zodat ik er voor haar kan zijn. Als haar man zou overlijden, zou alles anders zijn. Maar ik ben geduldig. Op een dag zal deze liefde zich openbaren, en dan zullen we gelukkig zijn.

Het leven is complex, en soms worden we overweldigd door emoties die we niet kunnen uiten. Voor nu blijft mijn liefde voor Sophie een zorgvuldig bewaard geheim, een stille hoop die ik koester. Hoewel de toekomst onzeker is, kan ik alleen maar dromen van het moment waarop dit alles meer is dan een eenzijdige verliefdheid. Ik hoop echt dat dit uiteindelijk tot ware liefde zal leiden...