Dit zijn de beste bakkerijen van Amsterdam

Geüpdatet op 3 november 2023 door Lisa Aelvoet
Dit zijn de beste bakkerijen van AmsterdamLoof

Amsterdam barst van de gezellige bakkerijen waar je - mits je geduldig aanschuift in de rij - van heerlijke cruffins, croissants, koffie en meer kan genieten.

De favoriete weekendactiviteit van de Amsterdamse havermelkelite? De lange rij voor hun favoriete bakkerij trotseren om vervolgens op een bankje van een zoete lekkernij te genieten vergezeld van een vers kopje koffie.

De Nederlandse hoofdstad telt ontelbaar veel hippe bakkerijen waar zuurdesembrood koning is en de cruffins elke week in een nieuwe verrassende smaak komen. Wij gingen op onderzoek uit en verzamelden de leukste bakkerijen die de ELLE-smaaktest doorstaan.

Fort Negen

Deze bakker in West is misschien wel dé populairste bakkerij van de stad onder locals. Er wordt de hele dag door gebakken zodat je er op elk moment van de dag terecht kan voor vers brood en gebak, gemaakt van lokale granen. Van kaascroissants met kimchi tot cruffins met gember en kumquat en croissants met softijs: laat je verrassen door de specials van de dag.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@fort.negen)

Adres: Jan Evertsenstraat 31

Loof

Nog in West, ligt Loof. Deze fantastische bakkerij is het kleine broertje van het al even fantastische restaurant Cafe Binnenvisser. Je kan er van dinsdag tot en met zondag terecht voor verse koffiekoeken en zuurdesembrood. Deze kan je meenemen of vergezeld van een koffie en goed boek uit de bibliotheek ter plaatse opeten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by loof (@bakkerijloof)

Adres: Bilderdijkstraat 38

Grammes

In deze bakkerij in Oud-Zuid wordt alles met de hand gemaakt, en dat proef je. Van heerlijke madeleines tot vers bereide chocoladebroodjes en kraakverse cappuccino: Grammes heeft alles in huis voor de perfecte start van het weekend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grammes Amsterdam (@grammes_ams)

Adres: Maasstraat 16

Mater

Bakkerij Mater ligt in het bruisende stadsdeel 'De Pijp' en wordt gerund door de familie van Aalst. Naast gigantische zuurdesembroden koop je hier heerlijke brioche, focaccia en andere lekkernijen. Opgelet: Mater is gesloten op zondag.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bakkerij Mater (@bakkerij.mater)

Adres: Ceintuurbaan 320

Levain et le vin

Zoals de naam al doet vermoeden kan je bij 'Levain et le vin' naast zuurdesembrood ook natuurwijn kopen. Maar dat is niet alles: je kan er ook terecht voor verse koffie en patisserie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door levain et le vin (@levainetlevin)

Adres: Jan Pieter Heijestraat 168

Bakkerij Wolf

Deze bakkerij gelegen op de Wolvenstraat heeft sinds kort een café zodat je nu ook ter plaatse van je ontbijt of lunch kan genieten. Op het menu staan een uitgebreid aanbod cruffins, croissants en zuurdesembroden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bakkerij Wolf (@bakkerijwolf)


Adres: Wolvenstraat 22

Plan je binnenkort een weekendje Amsterdam? Lees dan zeker deze artikels:

Met Thalys duurt de reis naar Amsterdam slechts 1u14 vanuit Antwerpen-Centraal! Ga naar de website van Thalys voor meer info en tickets.