My Story: “Ik werd opgelicht door mijn vastgoedagent én schoonfamilie”

Geüpdatet op 7 augustus 2023 door Juliette Debruxelles en ELLE België
My Story: “Ik werd opgelicht door mijn vastgoedagent én schoonfamilie”

Marie's leven was gevuld met liefde, vertrouwen en familie, tot een onverwachte wending haar hele wereld op zijn kop zette. Wat begon als de hoop op een nieuw begin, ontplooide zich tot bedrog en verraad dat Marie nooit had zien aankomen.

Een zwaar verlies en nieuwe hoop

Thierry is overleden na bijna 20 jaar samenzijn. Hij was mijn troost na mijn scheiding en de tweede vader van mijn dochters. Na een lange, pijnlijke strijd is hij heengegaan, en een donkere wolk hing over mijn bestaan. Ik was verloren zonder hem, gevangen in een groot huis dat ik niet alleen kon onderhouden.

Met zes mensen waren we hier ingetrokken: Thierry's dochters, mijn dochters en wij. Maar de tijden veranderden. De dochters gingen hun eigen weg, en na Thierry's dood zat ik alleen in dit chique huis. De rekeningen stapelden zich op, en de tuin werd een jungle. Ik kon het niet meer aan.

De beslissing om te verkopen was aan mij. Thierry's erfenis liet me toe om het huis te verkopen zonder zorgen over geld voor zijn dochters. Ik wilde een beheersbaar leven, een kleiner huis. Op aanraden van mijn schoonzoon contacteerde ik een vastgoedagent, Xavier.

Xavier kwam bij me langs met een warme glimlach en een luisterend oor. Hij gaf advies over reparaties en bood zelfs aan om te helpen. Zijn vriendelijkheid en bereidheid om mij bij te staan maakten indruk. We praatten, lachten en begrepen elkaar. Langzaamaan werd Xavier mijn steun en toeverlaat. Hij werd de belangrijkste persoon in mijn leven. Ik vertrouwde hem, en dat leek wederzijds.

Eén groot opgezet spel

Toen kwam het nieuws: de woning was verkocht. We vierden met champagne en tekenden het contract. Alles leek perfect, tot ik de waarheid ontdekte. Mijn huis was verkocht voor een belachelijk laag bedrag, aan de zuster van mijn schoonzoon, in een goed georkestreerde oplichterij.

Ik diende een klacht in tegen Xavier, mijn schoonzoon en zijn zus. Ik wil de verkoop laten annuleren. Maar het zwaarste van alles? De zaak werd niet beschouwd als een misleiding of misbruik. Toch is dat precies hoe ik het voel.