Vertrek goed voorbereid op vakantie, met Touring 

Gepubliceerd op 23 juni 2023 door ELLE Partner
Vertrek goed voorbereid op vakantie, met Touring 

Of je nu naar het einde van de wereld trekt of net dicht bij huis blijft en of je met de wagen, trein, het vliegtuig of te voet reist, Touring helpt je bij de voorbereiding van je vakantie. Slaap deze zomer maar op beide oren, Touring denkt aan je veiligheid.

Met een gerust hart op reis vertrekken en volop van je welverdiende vakantie genieten? Dat kan alleen als je op voorhand overal aan hebt gedacht. Klik dus je gordel vast, tank of laad de auto vol, weeg je koffers, pomp je banden nog eens op, controleer je tickets ... Je bent er bijna.

Met het vliegtuig of de trein? Reis verstandig

Wie op vakantie vertrekt, kiest vaak voor het vliegtuig of de trein. En uiteraard nemen we dan onze voorzorgsmaatregelen om slim te reizen zodat de kosten niet al te hoog oplopen en we veilig weer terug thuiskomen. Maar er zijn nog tal van goede ideeën voor een perfecte reis. Op voorhand een parkeerplaats aan de luchthaven of het station reserveren bijvoorbeeld, zelf inchecken, met gemak de veiligheidscontroles doorlopen, goed reageren in geval van annulatie of overboeking, bagage met de juiste afmetingen meenemen of de beste zitplaatsen uitkiezen ... Touring verklapt je zijn beste tips.  

Iedereen in de auto !

Of je nu met een elektrische, hybride of klassieke wagen rijdt, laat je voertuig altijd nakijken vóór je ermee op vakantie vertrekt. Ben je van plan om een lange afstand af te leggen met je elektrische wagen? Dan moet je absoluut stilstaan bij zijn actieradius en oplaadbehoeften. Daarom heeft Touring speciaal voor jou een testrit van 3000 km uitgevoerd. Hierbij hebben ze ook de autonomie, kosten en beschikbare oplaadmogelijkheden bekeken. In de routeplanner van Touring kun je het vertrek- en aankomstpunt ingeven, het model van je voertuig, de status van de batterij bij elke etappe en ontdek de oplaadstations onderweg. Erg praktisch!

Vergeet ook niet om een afspraak te maken bij je garagist voor een volledige check-up, controleer de bandenspanning met koude banden, geef hem nog vlug een wasbeurt zodat je zicht niet belemmerd is, zorg dat je alle nodige boord-, identiteits- en verzekeringspapieren bijhebt en bereid de route voor. Hiermee kom je al een heel eind.

©freepik

Nu hoef je de wagen alleen nog in te laden. Hou hierbij één simpele regel voor ogen: plaats de zwaarste bagage achterin de koffer, bij het zwaartepunt van de wagen. En benut elk gaatje en hoekje om soepele voorwerpen in te schuiven. Heb je een dakkoffer? Vergeet dan niet dat je wagen hiermee een stuk hoger wordt. Reken uit hoeveel precies en hou daar rekening mee voor je een tunnel of lage parking inrijdt.

Controleer de belangrijke documenten

Als je wilt dat je reis zo vlot mogelijk verloopt – te voet, met de fiets, op de weg, het spoor of in de lucht – controleer dan zeker dat iedereen zijn of haar identiteitsbewijs bijheeft en dat dit voldoet aan de regels van het land van bestemming: identiteitskaart, paspoort, visa ... Vraag na bij je bank of je bankkaart in het land van bestemming kan worden gebruikt en of daar in het buitenland eventueel kosten aan verbonden zijn. Denk er ook aan dat kinderen jonger dan twaalf een kids-ID nodig hebben.

Vertrouw op Touring

Neem contact op met Touring en schrijf je in voor de Touring Reisbijstand voor jou en je familie. Een tijdelijk of jaarlijks aanbod omvat onder andere de terugbetaling van medische kosten en repatriëring, de medische hulplijn Doctor Line, online bijstand om via videocall of een telefoongesprek praktische tips, uitleg bij een diagnose of de gegevens van gespecialiseerde verzorgingscentra te krijgen. Zit je vast wegens pech of problemen met je voertuig? Dan kun je tot veertien dagen lang gebruik maken van een vervangwagen zodat je toch ten volle van je vakantie kunt genieten.

Wil je nog meer slimme tips? Rep je dan naar Touring.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Touring.
www.touring.be

Lees ook :
Aperol District in Brussel is dé rooftopbar voor cocktailliefhebbers
De ultieme paklijst voor een weekendje weg
Welzijn: waarom we dringend meer aandacht zouden moeten besteden aan onze darmgezondheid