Deze app geeft je professioneel huidadvies van een dermatoloog

Geüpdatet op 26 juli 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België Foto’s: Skindr
Deze app geeft je professioneel huidadvies van een dermatoloog

Maanden wachten op een afspraak bij de dermatoloog moet niet meer dankzij Skindr. De app biedt tegen betaling professioneel huidadvies aan.

Wanneer je een jeukende uitslag of een verdacht vlekje hebt, is er niets vervelender dan een maandenlange wachtlijst bij de dermatoloog. De app Skindr biedt een oplossing aan voor dat probleem. Tegen betaling kan je binnen de 24 uur professioneel huidadvies krijgen. Ideaal voor een acuut huidprobleem.

Wat is Skindr?

Skindr is een app die professioneel huidadvies aanbiedt tegen betaling. Afhankelijk van hoe acuut de situatie is, kan je binnen de 24 uur, 48 uur of binnen 5 werkdagen advies krijgen van een gecertificeerde dermatoloog. Op basis van de optie die je kiest, kan je de dermatoloog nog enkele dagen na het advies raadplegen. Achter de app zit een team van dermatologen die gespecialiseerd zijn in teledermatologie. Zo wil Skindr de dermatologische zorg verbeteren via sneller advies met behoud van professionele kwaliteit.

Skindr app

Waarom is Skindr nodig?

De wachttijden voor een afspraak bij de dermatoloog zijn vaak erg lang, voor sommige huidaandoening simpelweg te lang. Een besmettelijke huidinfectie of een allergische reactie moet zo snel mogelijk vastgesteld en behandeld worden. Voor zulke problemen biedt Skindr nu een oplossing aan. De app helpt niet alleen met acute medische problemen. Een lichte huidirritatie kan soms erg ongelegen uitkomen, omdat je een feest of een reis gepland hebt. Ook in dat geval kan je de app raadplegen.

Hoe werkt Skindr?

De werking van de app is eenvoudig. Neem een foto van je huidprobleem en stuur die samen met een beschrijving door naar een van de dermatologen van Skindr. Zij bekijken het probleem en bezorgen je advies en eventueel een voorschrift. Afhankelijk van de optie die je kiest, staan de dermatologen nog enkele dagen ter beschikking voor al je vragen. Er zijn drie consultatieopties:

  • Advies binnen 24 uur en 7 dagen om vragen te stellen (€99)
  • Advies binnen 48 uur en 3 dagen om vragen te stellen (€59)
  • Advies binnen 5 werkdagen (€39)

Skindr

Download de app in de Playstore of App Store.