De leukste adresjes om te eten, slapen en shoppen in Mallorca

Gepubliceerd op 3 juli 2023 door Lisa Aelvoet
De leukste adresjes om te eten, slapen en shoppen in MallorcaUnsplash

Het lijkt erop dat Mallorca deze zomer Ibiza van de troon stoot als populairste eiland van de Balearen. Het Spaanse eiland overtuigt steeds meer zonnezoekers met zijn pittoreske stadjes, verscholen stranden en lekkere lokale cuisine. Wij verzamelden de leukste adresjes voor een onvergetelijke vakantie.

Palma

Een bezoekje aan Palma, de hoofdstad van het eiland, mag niet ontbreken tijdens je verblijf op Mallorca. Trek hier 1 à 2 dagen voor uit en reken wat extra tijd in voor een shopping spree bij El Corte Inglés en de vele leuke boetieks in de stad.

Hotel Cappuccino

Vlakbij de impressionante kathedraal van La Palma, die door bewoners liefkozend 'La Seu' wordt genoemd, ligt Hotel Cappuccino. Deze kleurrijke oase van rust telt 32 luxueuze kamers en suites, van de hand van de gerenommeerde Parijse interieurontwerper Jacques Grange. Verblijf je elders, snuif dan zeker de sfeer van het hotel op in een van de 'Cappuccino'-koffietentjes verspreid over de stad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOTEL CAPPUCCINO (@hotelcappuccino)

Arquinesia

Dit niche - en bovendien Ballearische - parfummerk beschikt over een prachtige boetiek, die deels dienstdoet als museum, op de Carrer de Sant Gaietà. Geuren als 'Fig', 'Orange' en 'Sea Breeze' omvatten het beste wat Mallorca te bieden heeft en laten je toe een stukje eiland mee naar huis te nemen. Om zelf te koesteren of als cadeautje voor de achterblijvers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arquinesia Perfumes (@arquinesia)

Mambo

Bij Mambo, in de hippe wijk Santa Catalina, geniet je in een gezellig sixties geïnspireerd decor van verfijnde tapas. Verwacht je aan een pure keuken, verse seizoensgebonden ingrediënten en kunstwerkjes van cocktails.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mambo (@mambo_palma)

Deià

Het schilderachtige Deià ligt aan de voet van het Tramuntana gebergte en vormt al decennialang een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en creatievelingen op Mallorca. Het stadje biedt adembenemende uitzichtpunten over de Middellandse Zee en vormt de ideale uitvalsbasis voor een zonovergoten vakantie.

La Residencia

Het exclusieve Residencia, dat deel uitmaakt van de Belmond-groep, is prachtig gelegen op een heuvel in Deià met adembenemende uitzichten op zowel de bergen als de Middellandse Zee. Het exclusieve hotel vormt een bestemming op zich en biedt een ongeziene luxe. De prachtig gedecoreerde suites doen je dagdromen en laten je onmiddellijk thuisvoelen. De ongeëvenaarde service zorgt ervoor dat je nooit meer weg wil. Een must-visit voor wie op zoek is naar een buitengewone ervaring op Mallorca. Bovendien telt het hotel verschillende gastronomische restaurants, waaronder het ondertussen TikTok-mythische El Olivo alsook het recent vernieuwde Tramuntana Grill. Dit laatste restaurant serveert lokale heerlijkheden waaronder marktverse vis, scampi's uit Sóller, Balearische kaas en olijfolie uit de grove van La Residencia zelf. Een bezoekje meer dan waard, ook wanneer je elders logeert.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Residencia (@belmondlaresidencia)

Ca's Patró March

Dit populaire lokale visrestaurant aan de voet van een klif aan het strandje Cala de Deià biedt naast prachtige vergezichten ook heerlijk verse vis, geserveerd met frietjes. Het is niet altijd even gemakkelijk om er een tafeltje te reserveren dus waag je kans 's ochtends vroeg via de website

Tip: Vlakbij Deià ligt het pittoreske Valldemossa waar zowel de bekende componist Frédéric Chopin als de schrijfster George Sand een tijdje hebben gewoond.

Santanyi

Elke woensdag en zaterdag trekken zowel toeristen als locals massaal naar Santanyi voor de schilderachtige plaatselijke markt. Slenter langs de kleurrijke kraampjes, proef regionale lekkernijen en dompel jezelf onder in de levendige sfeer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santanyi (@visit_santanyi)

Pollença

Verscholen in het Tramuntana-gebergte biedt het stadje Pollença een betoverende mix van geschiedenis, cultuur en weelderige natuurlijke landschappen. Begin je bezoek met een wandeling langs de geplaveide straatjes of beklim de Calvari-trappen en wordt beloond met een panoramisch uitzicht over de stad en het omliggende platteland. Sluit de avond af op het stadsplein, waar je kan genieten van live muziekoptredens terwijl je van heerlijke gerechten smult in een van de omliggende restaurants.

Singular Restaurant

Nabij Pollença opende het luxueuze toevluchtsoord The Lodge onlangs haar deuren. Dit zusterhotel van het gerenommeerde Finca Serena huist een uitstekend restaurant met de naam 'Singular'. Lokale en seizoensgebonden producten nemen een loopje met de Catalaanse traditie en transformeren zich tot gastronomische hoogstandjes. Vers, licht en boordevol smaak: zo kan je de keuken van Singular het beste omschrijven. Het restaurant staat onder leiding van de prestigieuze chef Ramón Freixa, die twee Michelinsterren op zijn palmares heeft staan. En dat proef je.

Son Foguéro

Niet veel verder van Pollença ligt het eco-boetiekhotel Son Foguéro. Deze oase van rust ligt midden in de velden en vormt de ideale locatie om volledig tot rust te komen. Stress en dagelijkse beslommeringen laat je achter bij de deur. Bij Son Foguéro ligt de focus op ontspannen, gezond eten en lekker nietsdoen.

Portocolom

Nog zo'n plek waar je volledig tot rust kan komen is Portocolom, een verborgen parel aan de zuidoostkust van Mallorca. Dit vissersdorpje telt een aantal prachtige stranden met kristalhelder water en vormt de perfecte uitvalsbasis voor een boottrip.

Portomar Apartments

Ben je op zoek naar een betaalbaar doch luxueus verblijf? Dan ben je bij Portomar Apartments aan het goede adres. De stijlvolle appartementen zijn ruim en bezitten een klein keukentje alsook een heerlijk terras met zeezicht (indien gewenst). Bovendien beschikken ze over een rechtstreekse toegang tot de Middellandse zee: het complex ligt immers aan een rotsachtige baai, waar het heerlijk zwemmen is.

 

Nomi

Aan de haven van Portocolom liggen een aantal restaurants die een bezoekje waard zijn, waaronder Nomi. Hier serveren ze heerlijke vistaco's en frisse cocktails. Daarenboven is het heerlijke mensen kijken - en boten spotten - in de aanpalende haven. Reserveer tegen zonsondergang en geniet van een kleurrijk schouwspel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOMI (@nomi_mallorca)

Blijf je deze zomer liever in eigen land? Ontdek de mooiste guesthouses van België voor een heerlijke staycation.