One Direction nummer gelekt: is dit het bewijs voor een reünie?

Gepubliceerd op 4 juni 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
One Direction nummer gelekt: is dit het bewijs voor een reünie? Getty Images

Sinds deze ochtend staan TikTok en Twitter in brand, want er zou een origineel One Direction lied gelekt zijn. Stilletjes hoopt iedereen hetzelfde: laat dit de bevestiging zijn voor de langverwachte One Direction reünie.

'Where we are' is de titel van het gelekte lied dat de ronde doet op sociale media. De echte Directioners herinneren zich misschien nog dat dit ook de naam was van hun derde wereldtournee. Het lied zou dus toen, in 2014, zijn opgenomen maar nooit zijn uitgebracht, tot nu dan. En het wordt nog beter, want -zoals de oplettende fan misschien al doorhad- stapte Zayn Malik pas in 2015, een jaar later, uit One Direction. En daardoor zit zijn stem dus ook nog in het lied.

@abigailchinWHAT IS HAPPENING♬ original sound - victoria

One Direction reünie of AI?

Op sociale media verenigden zich al snel twee kampen. Aan de ene kant zijn veel fans uitgelaten en hopen ze stiekem dat de ex-boyband op deze manier wil laten weten dat er een reünie aankomt. Dit denken de fans omdat er 'toevallig' een lied is gelekt uit de tijd dat de groep nog compleet was, en Zayn er dus ook nog bij was. Daarnaast vinden ze de titel ook net iets té toevallig. Het lied heet 'Where we are' en dat zien ze als een verwijzing naar de situatie nu. Alle jongens gingen hun eigen weg en 'waar zijn ze nu'?

Langs de andere kant hebben veel fans toch hun twijfels bij het nieuws. In een tijd waarin het mogelijk is om elke stem eender wat te laten zingen met artificiële intelligentie is het dus ook mogelijk om een 'gelekt lied' van One Direction te simuleren. Grote kans dat dit dus de verklaring is voor het pasgelekte lied. Toch blijven wij stiekem hopen op de eerste theorie.

Ontdek hier het gelekte One Direction lied.