HydraFacial: de populairste gelaatsverzorging ter wereld

Gepubliceerd op 5 juni 2023 door ELLE Partner
HydraFacial: de populairste gelaatsverzorging ter wereld ©Pexels

Wereldwijd vindt er elke 15 seconden een HydraFacial plaats. De gezichtsbehandeling waaide over uit de Verenigde Staten en werd ook hier ontzettend populair. Wij vertellen je alles wat je moet weten. 

De Hydrafacial is een niet-invasieve gezichtsbehandeling die zich richt op het reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen van de huid. Het maakt gebruik van een geavanceerde technologie en speciaal ontworpen serums om de huid diepgaand te verzorgen en te revitaliseren. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes en kan worden aangepast aan specifieke huidproblemen en doelen.

Vier stappen 

Een typische Hydrafacial-sessie bestaat uit vier verschillende stappen die elkaar naadloos opvolgen. Wij gingen te rade bij Lazeo, het gerenommeerde centrum voor esthetische geneeskunde. Zij doen ons in detail uit de doeken hoe een HydraFacial-behandeling precies verloopt:  

  1. Reinigen en exfoliëren: De eerste stap is het grondig reinigen van de huid om onzuiverheden, dode huidcellen en overtollig talg te verwijderen. Dit gebeurt met behulp van een zachte reinigingsoplossing en een speciale exfoliërende tool met een spiraalvormige punt.
  2. Peeling:Een lichte peeling van glycol- en salicylzuur verwijdert vervolgens onzuiverheden en vuil dat zich in de poriën heeft vastgezet. 
  3. Extractie: Hierna wordt een speciale zuigtechnologie gebruikt om de poriën diep te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. 
  4. Hydratatie: Tenslotte wordt er een speciaal serum aangebracht om de huid intensief te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit serum is rijk aan antioxidanten, peptiden en hyaluronzuur om de huid te voeden, te verstevigen en te herstellen. 
hydrafacial behandeling
©Pexels

De voordelen van een HydraFacial 

Door exfoliatie en peeling wordt de huid na afloop van een HydraFacial gladder en gelijkmatiger van textuur, waardoor fijne lijntjes, rimpels en acne-littekens verminderd worden. Daarenboven helpt de behandeling bij het verminderen van hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en zonneschade, waardoor de teint egaler en stralender wordt. Het resultaat is een verbeterde huidtextuur en een instant glow.Daarnaast zorgt een HydraFacial, zoals de naam het reeds doet vermoeden, voor een diepgaande hydratatie van de huid. Droogheid en schilfering verminderen en de huid wordt weer soepeler en gezonder. Maar dat is niet alles: Het gebruik van speciale serums met peptiden en antioxidanten stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid ook nog eens steviger en jeugdiger oogt. 

vrouw met een peeling masker op haar gezicht
©Pexels

De HydraFacial veroverde zijn cultstatus vanwege zijn effectiviteit. De alles-in-één aanpak voor het reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen van de huid wérkt. En de resultaten mogen er zijn. Benieuwd? Maak een afspraak bij een expert, zoals Lazeo, om meer te weten te komen over wat behandeling voor jou kan betekenen. 

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lazeo
www.lazeo.com

Lees ook:
High end upcycling merk 1/OFF opent pop-up in Antwerpen
Terugblik: het beauty-event van ELLE x Clinique
Wedstrijd: 10 H.A Booster Serum te winnen: de nieuwe essential voor je beautyroutine