Laserontharing: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Geüpdatet op 17 mei 2023 door ELLE Partner
Laserontharing: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Steeds meer mensen wenden zich tot laserontharing als een effectieve oplossing voor het verwijderen van ongewenste haartjes. En dat is niet verwonderlijk: het biedt immers een (relatief) pijnloze, snelle en langdurige oplossing ten opzichte van traditionele methoden zoals scheren, harsen en epileren. Dit moet je weten: 

Hoewel laserontharing aan populariteit wint, blijven er veel onduidelijkheden bestaan over wat de behandeling nu precies inhoudt. Wij gingen te rade bij Lazeo, dé expert wanneer het op laserontharing aankomt.

De voordelen van laserontharing

De voordelen van laserontharing zijn talloos. Ten eerste biedt het een zo goed als permanente oplossing voor haargroei. Haartjes kunnen in sommige gevallen in lichte mate terugkeren, bijvoorbeeld wanneer je lichaam hormonale veranderingen ondergaat zoals het geval is bij een zwangerschap. Maar in de regel geldt dat je met 1 à 2 onderhoudsbehandelingen per jaar haarloos door het leven kan blijven gaan.

Ten tweede is laserontharing een pijnloze en comfortabele methode. In tegenstelling tot scheren en waxen, waarbij er vaak irritatie, pijn en ingegroeide haren ontstaan, is laserontharing vrijwel pijnloos en laat het geen littekens achter. Bovendien nemen de meeste behandelingen maximaal een uur in beslag waardoor het een handige optie is voor wie het druk heeft.

ontharen met laser zoals Lazeo

Ten derde is laserontharing geschikt voor vrijwel alle delen van het lichaam, inclusief het gezicht, de benen, de oksels en de bikinilijn.

Heel wat voordelen dus! Ben je overtuigd, ga dan te rade bij een professionele behandelaar zoals Lazeo die over de juiste, kwalitatieve apparatuur beschikt en met goed opgeleid personeel werkt. De centra van Lazeo beschikken over verschillende medische laserapparaten zoals de Alexandrite-laser voor blanke huidtypes en de Nd Yag-laser voor de bruine en donkere huid.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing werkt door middel van geconcentreerde lichtstralen die op de haarzakjes worden gericht. Het pigment - oftewel de melanine - in de haarzakjes absorbeert de lichtstralen. Het resultaat? De haarzakjes sterven af. Naarmate de behandeling vordert, wordt het haar steeds dunner en zwakker totdat het uiteindelijk volledig stopt met groeien.

ontharen met laser zoals Lazeo
©Lazeo

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren zoals haarkleur, huidtype en het te behandelen gebied. Over het algemeen zijn er minimaal zes behandelingen nodig om de beste resultaten te behalen.

We kunnen besluiten dat laserontharing heel wat voordelen biedt ten opzichte van traditionele ontharingsmethoden. De behandeling is snel, pijnloos en permanent. Ben je geïnteresseerd in permanente ontharing, neem dan contact op met een professional om te bespreken welke opties het beste bij je individuele behoeften passen.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Lazeo.
lazeo.com

Lees ook :
Dankzij deze 4 tools breng jij nog makkelijker mascara aan
Dit zijn dé chique en comfortabele schoenen voor de zomer
Beachcomber Resorts & Hotels: een paradijselijke getaway