5 activiteiten om je paaszondag mee op te vullen

Geüpdatet op 28 maart 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
5 activiteiten om je paaszondag mee op te vullen

Staat er nog niets in je agenda met Pasen? Geen probleem! Wij hebben alvast onze favoriete activiteiten opgelijst om er een ontspannende en gezellige dag van te maken.

1. Brunchen op hotel

Bij Pasen hoort natuurlijk een veel te uitgebreide brunch. Krijg je het al benauwd bij de gedachte aan urenlang kokerellen? Op 9 april organiseert The Hotel in Brussel een brunch die onder andere bestaat uit oesters, huisgemaakte hummus en lekkernijen van bakkerij Yves Guns. Geen keukenstress dus, enkel genieten. Je kan een plekje reserveren op de website van The Hotel.

Pasen brunch oesters
The Hotel-The Iris

2. Natuurwandelingen van Hasselt tot Knokke-Heist

Niets meer ontspannend dan een lange lentewandeling in de natuur. Na de koude winter en maartse buien is een beetje vitamine D altijd welkom. Nu de bloemen stilaan in bloei komen te staan, zijn de opties eindeloos. Maak een betoverende wandeling tussen de kersenbloesems in de Japanse Tuin in Hasselt of bewonder de tulpen in het Saleghem Krekengebied in Meerdonk. Dé tip voor dierenvrienden is het Zwin in Knokke-Heist. Daar trekken steeds meer ooievaars terug naartoe nu het hier weer wat warmer wordt.

ooievaar Pasen wandeling
Unsplash

3. Paaseieren rapen in Brussel

Als je dacht dat je na je tiende helemaal klaar was met paaseitjes rapen dan zit je er goed naast. The Nine, de women-only club in Brussel, organiseert voor de gelegenheid een paasevenement met alles erop en eraan. Naast een zoektocht naar heerlijke paaseitjes en unieke prijzen krijg je ook de kans om exclusieve nieuwe cocktails te proeven.

Pasen paaseieren
Unsplash

4. Street art in Oostende

Wie houdt van kunst komt in Oostende zeker aan zijn trekken. Vanaf zaterdag 8 april vindt daar het street art festival 'The Crystal Ship' plaats. Het festival bestaat al sinds 2016 en is absoluut het bezoeken waard. Artiesten als MoMo, Jaune en Hera werken er sinds 27 maart volop aan hun kunstwerken. Kan je niet kiezen tussen de street artfestival en een andere activiteit uit deze lijst? Geen probleem, de werken zijn nog tot 16 april te bewonderen.

street art Pasen wandelen
Visit Oostende

5. Chocoladewellness

Wie Pasen zegt, zegt chocolade en wie ontspanning zegt, zegt wellness. Waarom deze twee dan niet samenbrengen? In een chocoladewellness beleef je een spa-ervaring, terwijl je geniet van heerlijke pralines. Kan je maar niet genoeg krijgen van de lekkernij? Dan kan je gaan voor een chocoladepakking waarbij je volledige in cacao wordt gehuld.

chocolade wellness Pasen
Unsplash