5 tips om een relatiebreuk te overleven

Gepubliceerd op 9 juni 2014 door Britt Valkenborghs
5 tips om een relatiebreuk te overleven

[caption id="attachment_35124" align="alignnone" width="600"]Relatiebreuk Jennifer Aniston en Vince Vaughn in The Break-Up[/caption]

Een relatiebreuk is nooit leuk, maar hoe graag je ook dagenlang in bed wil blijven liggen, dat is niet de oplossing. Deze 5 korte tips helpen je er zeker weer bovenop. 

1. Sporten doet wonderen
Geloof het of niet, maar door meteen weer in actie schieten zal je jezelf snel weer beter voelen. Natuurlijk kan je het wel een dag of twee rustiger aan doen, maar zorg ervoor dat je niet in deze negatieve spiraal blijft hangen. Als je geen zin hebt om sociaal te doen, ga dan gewoon een uurtje sporten. Wie zich vanbinnen goed voelt straalt dat ook uit.

2. Blijf jezelf
Elke dag uitgaan wanneer je dat normaal niet doet, plots veel alcohol drinken of naar bed gaan met eender wie zal je er echt niet bovenop helpen. Verander jezelf niet om de aandacht van je ex te trekken. Onthoud dat je relatie beëindigd is door een reden, dus hoe sneller je weer normaal kan verder leven, hoe sneller je iemand zal ontmoeten die je wel van je houdt zoals je bent.

3. Maak plezier
Dans je graag? Hield je vroeger wel eens van een bezoek aan de bioscoop, maar ging je partner liever niet mee? Er iets niets dat je nu nog belet om te doen wat je graag doet. Plezier maken betekent trouwens ook niet dat je veel geld moet spenderen, geniet van de kleine dingen in het leven.

4. Spreek af met vrienden
Je vrienden zijn er in goede, maar ook in slechte tijden. Spreek af met de mensen die je weer goed doen voelen, en alle negativiteit doen verdwijnen. De band met je vrienden zal er alleen maar sterker door worden.

5. Leer alleen zijn
Koppels die alles samen doen, hebben het risico in een zwart gat te vallen wanneer de relatie tot een einde komt. De beste manier om dit aan te pakken, is om op jezelf te leren zijn. Dit vergt misschien veel moed, maar eens je geniet van deze momenten wil je nooit meer terug. Trek je trouwens niet aan wat anderen van je denken, want waarom zou je je moeten schamen om onafhankelijk en sterk in je schoenen te staan?