Onze buitengewone rijervaring met de nieuwe Range Rover Sport

Geüpdatet op 31 maart 2023 door ELLE Partner Foto’s: Land Rover
Onze buitengewone rijervaring met de nieuwe Range Rover Sport Daphne Dorgelo, Web editor

ELLE reisde af naar het Spaanse achterland om het nieuwste model van Range Rover te testen, de derde generatie Range Rover Sport.

Onder begeleiding van Mark Higgins, de stuntman in meerdere James Bond films, ondervonden we de capaciteiten en de nieuwe technische snufjes van de wagen en ook het comfort en de luxe vielen overduidelijk in de smaak. We weten één ding zeker: met deze lancering blijft Range Rover de maatstaf voor esthetiek en prestaties, zowel op als naast de weg.

Januari 2023. Er rolt een uitnodiging in de bus of ELLE mee wil naar Les Comes, het Land Rover Experience Center nabij Barcelona, om de plug-inhybride versie van de in mei 2022 gepresenteerde Range Rover Sport uit te testen. Onze interesse is gewekt, want omdat de naam Range Rover onherroepelijk is verbonden met ongeëvenaarde technologie en een trendy levensstijl, kan dat dus niks anders dan goeds beloven. En gelijk hadden we.

Elektrisch rijbereik

Eigenlijk behoeft Range Rover niet eens een formele introductie; het Britse automerk is al sinds de jaren 70 een waar begrip. De even robuuste als luxueuze wagens ontwikkelden al snel een cultstatus en werden synoniem met uitzonderlijke off-road prestaties. Ondertussen staan de wagens veel verder en bevatten ze nu ook geweldige elektrische mogelijkheden. De nieuwe Range Rover Sport plug-inhybride met een totaal rijbereik van 740 kilometer (WLTP) en een elektrisch rijbereik tot 113 km (WLTP) maakt het mogelijk om tot 75 procent van je ritten zuiver elektrisch af te leggen.

Uniek is het feit dat hij in minder dan 60 minuten van 0% naar 80% kan worden opgeladen via gelijkstroom. Daarenboven is de wagen met een CO2 -uitstoot vanaf slechts 18 g/km (WLTP) nog tot en met 30 juni 2023 fiscaal zeer aantrekkelijk. En vanaf 2024? Dan wordt het aanbod aangevuld met een volledig elektrische Range Rover Sport.

Modern en luxueus interieur

Hoewel het adembenemende decor er ongetwijfeld iets mee te maken had, eindigde de rit met een enkele batterijlading en louter in EV-modus in de Range Rover Sport in een van de vermakelijkste en comfortabelste ritten ooit. En niet alleen vanwege het gezelschap en de instructies van James Bond-stuntrijder Mark Higgins. Dankzij technologisch hoogstaande rijhulpmiddelen, zoals het Terrain Response 2 off-road rijhulpsysteem dat de instellingen automatisch aanpast aan het specifieke terrein, waanden wij ons – als beginnelingen - echte off-road experten. Spannend was het ook: dankzij de krachtige plug-inhybride P510e (375 kW) sprintte de wagen in nauwelijks 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u op een rallyparcours.

Ondertussen genoten we van het klassevolle, ruime, modernistische en luxueuze interieur met zijn comfortabele zetels in kwalitatief leder of in het nieuwe, meer duurzame Lightweight Ultrafabrics™ premium textiel. Een andere blikvanger was het bekroonde state-of-the-art infotainmentsysteem en de intuïtieve bedieningselementen die ervoor zorgden dat we de volledige focus op de weg konden houden.

Vol energie op plaats van bestemming

Maar het gaat niet alleen om kracht en uiterlijk, want de nieuwe Range Rover Sport draait ook om slimme optimalisaties. Daarover kon Phil Hiscutt, Senior Vehicle Engineering Manager van Jaguar Land Rover (één van de genieën achter de wagen) ons meer vertellen. “De wagen is in vergelijking met het vorige model groter, gespierder, aërodynamische en stiller binnenin dankzij de nieuwste generatie Active Noise Cancellation met actieve ruisonderdrukking in de hoofdsteunen. Het Cabin Air Purification Pro-systeem filtert de lucht die in de cabine binnenkomt om geuren, bacteriën, allergenen en ziekteverwekkers te verminderen.” De wagen is ook uitgerust met, zo vertelt de ingenieur ons, digitale innovaties zoals SOTA (Software Over The Air) update technologie die ervoor zorgt dat de wagen voortdurend wordt bijgewerkt en klaar is voor het volgende avontuur. De derde generatie Range Rover Sport is echt ontworpen met ons welzijn in gedachten en om van reizen een werkelijk luxueuze, veilige en plezierige ervaring te maken.

De nieuwe Range Rover Sport is beschikbaar in België vanaf 97.116. Voor meer informatie kun je terecht op www.landrover.be.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Land Rover.

LEES OOK:
Diepvriesproducten: gezond én goedkoop
Shop onze selectie sprankelende skincare
Bij ICI at the stables slaap je in een desgin cabin tussen de biggetjes