7 modetrends gespot tijdens Haute Couture Week voor komende zomer

Gepubliceerd op 6 februari 2023 door Elisabeth Clauss en Lore Ginneberge
7 modetrends gespot tijdens Haute Couture Week voor komende zomer

De Haute Couture Week in Parijs toont het summum van passie, savoir-faire en handwerk. De op maat gemaakte collecties uit hoogwaardige materialen doen dromen, maar geven ook ideeën voor komende zomer. Deze modetrends spotten we op de catwalk:

1. BORDUURWERK OP TWEED EN KANT, GESPOT BIJ CHANEL

De Chanel-show speelde met verschillende, rijk versierde materialen. De couturestukken geven zin om deze zomer op zoek te gaan naar geweven, geborduurde en geassembleerde items, liefst in tijdloos zwart of wit.

Chanel haute couture fashion week Paris
Chanel

2. LICHTE JASSEN EN CAPES, GESPOT BIJ DIOR

Een luxueus uitziende jas van goede kwaliteit kan je hele look veranderen - ongeacht de outfit die je eronder draagt. En voor couture geldt: hoe opvallender, hoe beter!

haute couture fashion week Paris
Christian Dior

3. VOLUME EN NEONTINTEN, GESPOT BIJ ALEXANDRE VAUTHIER

Hul jezelf in extravagantie à la Alexandre Vauthier en je hebt nooit een slechte dag. Deze zomer gaan we op zoek naar veren, tule en zuurstokkleurtjes. Très Emily in Paris!

haute couture fashion week Paris modetrends
Alexandre Vauthier

4. DE MODE OP ZIJN KOP, GESPOT BIJ VIKTOR&ROLF

Wat de Viktor&Rolf couturecollectie ons leert? Dat je stukken soms binnenstebuiten moet keren om opnieuw heruit te vinden. Wie bepaalt wat achterwaarts en voorwaarts is? Om deze modetrend toe te passen kan je op zoek gaan naar hemden en cardigans die je vervolgens lekker achterstevoren draagt, al dan niet met je armen uit de mouwen.

Viktor&Rolf Haute Couture Week
Viktor&Rolf

5. TIJDLOZE ELEGANTIE, GESPOT BIJ RABBIH KAYROUZ

Luxe hoeft niet noodzakelijk te gaan over uitgesproken pracht en praal. Een onberispelijke snit, tijdloze kleuren en een uitzonderlijke kwaliteit... ook dat is couture!

RABBIH KAYROUZ
Rabbih Kayrouz

6. OPTISCHE ILLUSIES, GESPOT BIJ RONALD VAN DER KEMP

Het toppunt van elegantie spotten we bij Ronald Van Der Kemp, die de meest delicate stoffen met print verkoos boven parels en pailletten.

Ronald Van Der Kemp
Ronald Van Der Kemp

7. SUGGESTIEVE TRANSPARANTIE, GESPOT BIJ FENDI

Fendi toont met haar couturecollectie dat het suggereren van stukjes blote huid soms spannender is dan het tonen ervan. Een modelesje om te onthouden!

fendi haute couture show catwalk parijs
Fendi

LEES OOK: Dit zijn de 5 grote trends gespot op Copenhagen Fashion Week