Street art op de festivalweide van Rock Werchter

Gepubliceerd op 4 juni 2014 door ELLE België
Street art op de festivalweide van Rock Werchter

arne quinze rock werchter

Rock Werchter breidt dit jaar het festivalterrein uit voor meer ruimte, meer genot én meer kunst. Kunstenaar Arne Quinze is curator van dienst.

Dat Rock Werchter iets met kunst heeft, was al langer duidelijk. Denk aan de polsbandjesactie van AmuseeVous waarmee Rock Werchter festivalgangers gratis naar tientallen musea stuurde. Of de samenwerking met Bozar voor de tentoonstelling “It’s Not Only Rock ’n’ Roll, Baby!” in 2008. En dan hebben we het nog niet over de muziek en de spetterende line-up deze zomer. Want zijn de Arctic Monkeys niet zo'n beetje de Ed Templeton van de muziek? En is Trixie Whitley niet het muzikale antwoord op Jenny Holzer?

arne quinze rock werchter

In het kader van een nieuw plan breidt de organisatie van het festival het terrein dit jaar uit. Dit creëert niet alleen meer ruimte en comfort voor de bezoekers, maar ook nieuwe kansen. Geen extra podium deze keer, wel het spiksplinternieuwe kunstproject 'North West Walls'! Een deel van het nieuwe oppervlak zal namelijk bezet worden door een permanente kunstinstallatie - een architecturale constructie van gestapelde containers ontworpen door kunstenaar Arne Quinze. Die containers of 'walls' worden het blanke canvas voor gloednieuwe street art, van klassieke graffiti tot hedendaags werk. Net zoals de bands en de festivalgangers aanwezig op Rock Werchter, komen de geselecteerde artiesten ook uit verschillende uithoeken van de wereld en staan ze stuk voor stuk bekend om hun unieke stijl: Jenzie (B), Defo (B), Pichi & Avo (ESP), Martin Ron (ARG) en ROA (B).

arne quinze rock werchter

Ook zo benieuwd naar het resultaat? Afspraak 3 juli op de festivalweide!

Volg het project van dichtbij via Facebook!

(Stagiaire Natalia Tjurina)