FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 14 Augustus 2013 door Laure Vandendaele
FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

newsvandaag

Geurtjes Beyoncé een succes, Gaga opnieuw uit de kleren en Marc Jacobs doet mee! Het nieuws van deze ochtend netjes op een rijtje.

Lady Gaga heeft anno 2013 weinig om het lijf. In ruil voor 2013 retweets van haar nieuwe single beloofde de ‘Applause’ zangeres foto’s van haar covershoot voor V Magazine vrij te geven. Zo gezegd, zo gedaan en wat bleek? Gaga ging nog maar eens uit de kleren voor de lens van Inez van Lambsweerde en Vinoodh Matadin. Meest opvallend is de naaktfoto waarop Gaga van een versleten Calvin Klein topje als rokje draagt.

Ook Marc Jacobs gaat uit de kleren. De ontwerper ontblootte zijn met tattoos versierde bast en liet voor New York Magazine zijn bekende inktekeningen voor het eerst van dichtbij fotograferen. De Amerikaan praat openhartig over zijn lichaamskunst en wat die voor hem betekent. Ook actrice en regisseur Lake Bell laat kleren achterwege. Speciaal voor de shoot liet de vrouw van tattoo artist Campbell liet zich door haar echtgenoot (tijdelijk) beschilderen. Diezelfde Campbell is ook de man achter elke tekening op het lichaam van Jacobs. De foto’s verschijnen in het septembernummer van New York Magazine.

De luchtjes van Beyoncé doen het goed, zo goed zelfs dat haar celebrityparfums de best verkopende ter wereld zijn. In 2010 bracht Beyoncé haar eerst parfum ‘Heat’ op de markt. Later volgden ‘Beyoncé Heat Rush’, ‘Beyoncé Midnight Heat’, Beyoncé Pulse’ en Beyoncé Pulse NYC’.  Sinds de lancering van het eerste parfum heeft House of Beyoncé Fragrances wereldwijd meer dan 400 miljoen dollar opgebracht.
Beyoncé Parfums zijn wereldwijd verkrijgbaar bij geselecteerde parfumerieën en drogisterijen

Terry Richardson voor Valentino eyewear. Niemand minder dan schandaalfotograaf Terry Richardson stond achter de lens van de nieuwe Valentino eyewear campagne. De Rockstud Rouge en Rockstud Noir zijn een eigentijdse interpretatie van een onconventionele stijl en verfijnde elegantie met een touch of dark attitude. De typische Valentino brillen maken deel uit van de Rockstud Universe collectie.

Damien Hirst herkwerkt iconische ‘skull sjaal’ van Alexander McQueen. Tien jaar nadat de ‘skull scarf’ van Alexander McQueen voor het eerst een modehit werd, vroeg het modehuis doodshoofdliefhebber en kunstenaar Damien Hirst om een verjaardagseditie te maken. Hirst zal dertig sjaals ontwerpen met daarop uiteraard de bekende skulls alsook zijn typische kaleidoskopische patronen uit zijn ‘Entmololy’ werk. De slaajs zullen 360 euro kosten en zijn vanaf november zowel online als in de Alexander McQueen boetieks verkrijgbaar.

Antwerpen maakt zich op voor het Antwerp Fashion Festival. Wat ooit begon als Antwerp Fashion Night groeide uit tot Antwerp Fashion Festival, een twee dagen durende modehappening in de enige échte modestad van België. Verwacht je aan lekker lange openingstijden, gezellige apero’s, onverwachte pop-up stores, workshops en een heuse Antwerp Fashion Walk of Fame. Antwerp Fashion Festival vindt plaats op 13 en 14 september.