Eindelijk kennen we de naam van de beste kapper van Benelux

Gepubliceerd op 13 december 2022 door ELLE Partner
Eindelijk kennen we de naam van de beste kapper van Benelux

Na weken van teasen is dan eindelijk de grote winnaar bekendgemaakt van de L’Oréal Style & Colour Trophy 2022 Benelux.

Al sinds 1954 zet L’Oréal Professionnel kappers volop in de schijnwerpers. Het merk wil de talenten van de kappersbranche graag opleiding aanbieden, inspireren en vooral ook doen schitteren. Ruim 200 kandidaten uit de hele Benelux verschenen aan de start. Er bleven tien finalisten over en daar werd uiteindelijk één winnaar uit gekozen.

PRESTIGIEUZE WEDSTRIJD

De Style & Colour Trophy van  L'Oréal Professionnel is de oudste live kapperswedstrijd ter wereld. Kappers uit meer dan 40 landen doen mee en streven het ultieme doel na: verkozen worden tot beste kapper ter wereld. Een prestigieuze prijs die je hele carrière op zijn kop kan zetten.

In de verschillende selectiestadia zagen we haarartiesten van bij ons, van alle leeftijden en uit alle hoeken van België en Nederland. Stuk voor stuk gemotiveerde en gepassioneerde kappers die maar wat graag hun vakmanschap wilden tonen.

Style & Colour Trophy deelnemers aan de grote finale. ©L'Oréal Professionnel

De wedstrijd is een geweldige kans voor talenten uit de kappersindustrie om uit te pakken met de nieuwste technieken en trends om de natuurlijke schoonheid van vrouwenhaar subliem te laten schitteren.

Voor het eindverdict viel, moesten de kandidaten aardig creatief uit de hoek komen. Ze pakten uit met geavanceerde technische knowhow om een moderne look te creëren rond het thema French Edito. Een actueel en veeleisend thema, geïnspireerd op de foto’s die worden geselecteerd voor de covers van beroemde tijdschriften.

De kandidaten mochten absoluut niets aan het toeval overlaten om de juryleden – Belgische en Nederlandse experts uit de wereld van de kappers, beauty en pers – te verleiden. Om een cover te halen, telt immers elk detail: snit, kleuring, beweging van het haar, oogopslag, houding enz. De deelnemers moesten dus een sterke, moderne en inspirerende look creëren die impact maakt en daarbij gebruikmaken van de speciale French Glossing- en French Balayage-technieken van L’Oréal Professionnel.

Morgane Gielen (Modefotograaf), Olaf van den Wildenberg (internationale haarkunstenaar), Georgina Bourjanadze (haar influencer). Leco van Zadelhoff (haar- en schoonheidsexpert) et Marie-Noëlle Vekemans (webredactrice van Elle België) ©L'Oréal Professionnel

TOPPERS VAN FINALISTEN

Hier zijn de looks van onze Belgische finalisten én hun superhandige tips.

Fabio Pinheiro
Voor mensen met krullen adviseer ik een balayage met heel fijne lokken. Zo krijg je krullen die worden opgelicht door een paar lichtere lokken. Dat geeft glans, licht en volume.

 

Laurie Van Assche
Mijn advies is om voor een warme kleur te kiezen, helemaal in de trends van deze herfst en winter. Om je haar thuis te stylen, haal je je krultang tevoorschijn voor een chique look. Zo geef je alle types van lengte een vleugje glamour.

 

Iris De Leener
Om dit kapsel te maken, gebruik je best een mousse om het haar te verstevigen en de golvingen zo lang mogelijk intact te houden. Een prima voorbeeld is de Tecni.Art Volume Lift van L’Oréal Professionnel. Droog eerst zorgvuldig het haar. Maak vervolgens een golvende beweging met de Steampod. Belangrijk: werk vanaf de voorzijde van het gezicht naar achteren toe, zodat de krullen mooi vallen. Laat goed afkoelen, borstel het haar en fixeer het geheel met een beachwavespray, zoals de Tecni.Art Beach Waves van L’Oréal Professionnel. Een absolute must!

 

Olga Geevskaya
Je verandert je look in een handomdraai door textuur toe te voegen. Je hoeft daarvoor alleen maar een paar krullen toe te voegen aan de voorkant om de bob zachter en speelser te maken. Steil de bob met een styler achteraan en aan de zijkanten. Maak vervolgens met dezelfde styler twee of drie golvingen ter hoogte van de pony, zodat het gezicht vrijkomt. Gebruik bijvoorbeeld de Techni.Art Transformer Lotion en de Air Fix Pure van L’Oréal Professionnel om deze look te creëren.

 

Lisa Schepers
Soms heb je wel de perfecte lengte, maar niet de perfecte dikte! Begin dan met een beetje beweging door de krullen te brengen of met iets extra’s. Mijn truc is om haarextensies in te brengen om het haar dikker te maken en deze look volumineus te maken.

 

AND THE WINNER IS …

Proficiat aan Fabio Pinheiro die werkt voor TONI&GUY Belgium in Fort Jaco! Hij kreeg 10.000 euro die hij mag besteden aan de opleiding en ontwikkeling van het salon waar hij werkt. Bovendien krijgt hij de kans om het kapsel te creëren voor de cover van ELLE Belgium en Harper’s Bazaar in Nederland én gaat hij door naar de internationale finale van de Style & Colour Trophy.

Fabio Pinheiro en zijn model. ©L'Oréal Professionnel

Wendy Verbruggen wint de Talent Award en een cheque van 2500 euro die ze mag besteden aan de opleiding en de ontwikkeling van haar salon. De publieksprijs wordt uitgereikt op 13 december. Alle stemmers maakten kans op een Steampod 4 t.w.v. € 349. Ook de gelukkige winnaar van de publieksprijs ontvangt een bedrag van 2500 euro voor de opleiding en ontwikkeling van zijn of haar salon.

Link naar de finale van de Style & Colour Trophy op Youtube.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met L'Oréal Professionnel. 

 

Lees ook : 
Zo vaak moet jij naar de kapper volgens je haartype
De anti-aging revolutie in de kern van de cellen
Proef (alcoholvrije) cocktails in de Martini World Of Aperitivo Shop in Antwerpen