De anti-aging revolutie in de kern van de cellen

Gepubliceerd op 8 december 2022 door ELLE Partner
De anti-aging revolutie in de kern van de cellen

Tot nu toe focuste de strijd tegen huidveroudering zich vooral op het tegengaan van tekenen van veroudering. Vandaag zijn er nieuwe verzorgingen op de markt die rechtstreeks inwerken op de oorzaak van veroudering: cellulaire huidveroudering. Met onze nieuwe verzorgingen verlengen we de jeugdigheid van de cellen om langdurig het huidverouderingsproces af te remmen.

 

DE CELLEN DIE ONS OUDER MAKEN

De cellen in de kern van onze huid fungeren als motor van jeugdigheid. Deze motor vertraagt echter jaar na jaar: onze cellen vernieuwen zichzelf alsmaar minder snel, worden minder actief en de ene cel veroudert na de andere waardoor veroudering van de huid wordt versneld. Wanneer cellen verouderen, scheiden ze heel wat verouderingsbevorderende factoren af: SMS genaamd, wat staat voor ‘Senescent-Messaging Secretome’. Deze laatsten besmetten naburige jonge cellen en bevorderen en versnellen zo veroudering. Tussen de leeftijd van 20 en 60 jaar storten de belangrijkste mechanismen van de huid in elkaar: 3 keer minder celvernieuwing betekent 3 keer minder jonge en actieve cellen. 2 Keer minder hyaluronzuur betekent de huid die haar volle uiterlijk verliest.

WAT ALS WE HET VEROUDERINGSPROCES NU EENS KONDEN OMKEREN?

Een tweede jeugd voor onze cellen: dit is de succesvolle aanpak van de laboratoria Eau Thermale Avène met de lancering van de nieuwe anti-aging lijn Hyaluron Activ B3. Deze verzorgingsproducten werken in op de oorzaak van huidveroudering voor een stevigere huid en gecorrigeerde rimpels.

De Research & Development teams van Eau Thermale Avène werkten 6 jaar lang samen met Prof. Lemaitre, wereldwijd expert in huidveroudering. Zijn werk heeft aangetoond dat het mogelijk is om het verouderingsproces om te keren en zo onze jeugdigheid te behouden dankzij een aanpak die zich rechtstreeks richt op senescente of verouderde cellen.

De anti-aging Hyaluron Activ B3 lijn

BAANBREKENDE ANTI-AGING ACTIEVE BESTANDDELEN

De nieuwe Hyaluron Activ B3 lijn stimuleert celvernieuwing langdurig dankzij de combinatie van 2 anti-aging actieve bestanddelen: Niacinamide en Hyaluronzuur.

Het hyaluronzuur met een hoog molecuulgewicht hydrateert en maakt het huidoppervlak voller, terwijl het hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht de huid binnendringt en de natuurlijke productie van hyaluronzuur stimuleert waardoor de huid steviger wordt van binnenuit. Niacinamide is één van de belangrijkste actieve bestanddelen tegen veroudering. Deze sterk geconcentreerde molecule werkt in op cellulaire veroudering en vermindert zo de tekenen van veroudering. In onze verzorgingen is dit bestanddeel zelfs geschikt voor de gevoelige huid, benadrukt dokter Ortiz Brugués, dermatoloog.

De verzorgingen van deze nieuwe lijn zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid en bestaan uit minimaal 92% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. En dan is er natuurlijk nog het Thermaal Water van Avène dat onmisbaar is voor de gevoelige huid met zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen. Ook de eco-design verpakking is innoverend: de Celvernieuwende Crème in een glazen pot is oneindig hervulbaar en recycleerbaar.

MIJN NIEUWE VERZORGINGSROUTINE

De Hyaluron Activ B3 Celvernieuwende Crème maakt de huid glad en dit een hele dag door*. Vanaf 15 dagen is de huid geregenereerd en zijn rimpels gecorrigeerd*. De huid voelt steviger aan bij 97% van de vrouwen**. Deze ultrazintuigelijke, comfortable en fluweelzachte crème met een niet-vette en niet plakkerige finish, onderscheidt zich door zijn natuurlijk ‘tone up’-effect dat de huid onmiddellijk stralend maakt. Ideaal om in te masseren en een uitstekende basis voor make-up. De Hyaluron Activ B3 Celvernieuwende Crème maakt deel uit van een verzorgingsroutine dat verder nog bestaat uit een Geconcentreerd Opvullend Serum, Multi-intensive Nachtcrème en Drievoudig Corrigerende Oogverzorging.

*Waargenomen resultaten, zelfevaluatie, 65 gebruikers

**Instrumentale meting na 2 maanden, 41 gebruikers.

***Indicatieve gemiddelde verkoopprijs, vastgesteld op basis van de hierover verzamelde gegevens, waarbij de prijs vrij wordt bepaald door de erkende verdelers.

VIER REDENEN OM VOOR HYALURON ACTIV B3 TE KIEZEN

  1. Een complete regeneratieroutine die samengesteld is uit talrijke exclusieve formules, bestaande uit verzorgingen voor zowel ’s ochtends als ’s nachts en de oogcontour en daarnaast ontwikkeld in samenwerking met wetenschappelijke experten die gespecialiseerd zijn in huidveroudering.
  2. De formules met anti-aging actieve bestanddelen voor een nieuwe werking tegen huidveroudering en steeds op basis van het Thermaal Water van Avène met zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen.
  3. Ultrazintuiglijke verzorgingen met fijne texturen en een delicaat bloemig parfum voor een aangenaam gevoel van welzijn voor de huid.
  4. Een ecologische aanpak met formules die bestaan uit minstens 92% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en recycleerbare verpakking.

Deze lijn is beschikbaar in de apotheek, de parafarmacie en online.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Avène.
eau-thermale-avene.be

Lees ook:

Wat is het topparfum onder de kerstboom dit jaar? 

Artims: luxe sieraden zoals je ze nog nooit zag

Getest: hier beleef je een wellnessweekend vol ontspanning