Vanaf welke leeftijd beginnen we best met een huidverzorging?

Geüpdatet op 26 oktober 2022 door ELLE Partner
Vanaf welke leeftijd beginnen we best met een huidverzorging?

Een ding is zeker: voorkomen is beter dan genezen! Die spreuk geldt ook voor alles wat met huidverzorging te maken heeft. We wachten dus zeker niet tot ons dertigste, wanneer de eerste rimpeltjes opduiken. Goede gewoontes nemen we beter zo vroeg mogelijk aan. Als we lang een mooie en gezonde huid willen, is het essentieel dat we er al van jongs af zorg voor dragen.

Het is nooit te vroeg om voor onszelf te zorgen en al zeker niet als het over ons gezicht gaat. Maar dan moeten we dat wel doen met cosmeticaproducten die geschikt zijn voor een jonge huid. Elke leeftijd heeft immers specifieke behoeften en vereist bepaalde ingrediënten, samenstellingen, texturen... We moeten onze producten dus goed weten te kiezen. Anders lopen we het risico dat we onze huid overbelasten en de situatie niet beter maar slechter maken.

Dat heeft Louis Widmer goed begrepen. Het merk heeft speciaal voor de jonge huid - die van tieners en jongvolwassenen - een gloednieuw assortiment ontwikkeld. Het heeft zich hierbij gebaseerd op de nieuwste trends en wetenschappelijke ontdekkingen.

©Louis Widmer

VERZORGING, FUN EN VOORAL: RESULTATEN

Het nieuwe, kleurrijke gamma van Louis Widmer bevat drie producten. Die moeten de jonge huid alles geven wat ze nodig heeft om zo lang mogelijk natuurlijk gezond, elastisch, gehydrateerd en stevig te blijven.

De funky, pastelkleurige tubes met grappige namen zullen bij de jeugd zeker in de smaak vallen. Bovendien geven hun formules de huidhydratatie een flinke boost. En zoals we weten, is dat de belangrijkste behoefte van elke huid, van jong tot oud.

  • Mattifying Moisturiser: picture perfect day

We beginnen de dag goed met deze hydraterende en matterende verzorging (ideaal voor vette of acnegevoelige huid). Die brengen we aan op een perfect gereinigd velletje. Het unieke en supergedoseerde biostimulatorencomplex  bevordert de celvernieuwing en verstevigt de huidbarrière. Die vormt het eerste schild van het lichaam tegen aanvallen van de buitenwereld – denk aan vervuiling, uitlaatgassen... Maar deze verzorging heeft nog een extra troef: het zorgt ervoor dat je huid niet te veel gaat glanzen en verkleint de poriën. Voor een op-en-top gave huid.


  • Moisturising Cream UV 20: no thirst day

     

Uiteraard willen we ons zonnekapitaal niet meteen al in onze tienerjaren verbranden. Je weet wel, de verdedigingsmechanismes van de huid tegen de negatieve invloeden van de zon. Die krijgen we bij onze geboorte mee maar ze zijn helaas niet hernieuwbaar. Daarom gebruiken we fanatiek dit hydraterende en verstevigende verzorgingsproduct met SPF20. Het beschermt onze huid tegen uv- en infraroodstralen en ook tegen het blauwe licht van computerschermen. De extra troef: dit product laat onze teint nog meer stralen. We blaken van gezondheid!

  • Good Night Cream: overnight booster

's Ochtends mooier wakker worden dan bij het slapengaan de avond ervoor? Dat is zo'n beetje wat deze hydraterende nachtverzorging ons belooft. Deze nachtcrème voedthernieuwt en verfrist onze huid en doet dit bovendien heel snel. De combinatie van hyaluronzuren bezorgt ons meteen al bij het aanbrengen een heel fijn gevoel. Gedaan met die gestreste, vermoeide huid en doffe teint. Vanaf nu pronken we met een gezonde blos en zitten we goed in ons vel... zelfs wanneer de nacht iets korter was dan verwacht.

Al deze verzorgingsproducten zijn vegan en vrij van microplastic. Alle Louis Widmer-producten zijn uitsluitend verkrijgbaar in de apotheek.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Louis Widmer.
louis-widmer.com

LEES OOK :
'Skin Cycling', de nieuwe TikTok beautytrend goedgekeurd door dermatologen
WEDSTRIJD: Win samen met je team een vergadering bij Comet
GOESTE : culinair genieten in Knokke-Heist